Vyšla nová hra Vládi Suchého pro dva hráče – Aldebaran Duel
Novinka zdroj: Dino

Vyšla nová hra Vládi Suchého pro dva hráče – Aldebaran Duel

30. 8. 2023 16:49 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Pokud jste sledovali náš BoardGame Club s hostem Štěpánem Peterkou z Dina, tak vám jistě neuniklo povídání o hře Aldebaran Duel, která v těchto dnech dorazila do obchodů. Je to dosud nejsložitější hra od Dina pro opravdu náročné hráče, čemuž se člověk nemůže zas tolik divit, když za ní stojí slovutný Vladimír Suchý.

Tomuto autorovi a jeho studiu Delicious Games vděčíme za takové kousky jako Podmořská města, Messina 1347, Truhlaříci s.r.o. či Praga: Caput Regni, tedy samé náročné strategie, z nichž se vám zavaří mozek. A Aldebaran Duel není o moc jiný.

Nejedná se tedy o žádný worker-placement, ale o karetní hru se stupnicemi. Využití karet je ale tolik, že vám z toho všeho půjde hlava kolem – nutno dodat, že v dobrém slova smyslu. Karty platíte jinými kartami, jejich efekty vás posouvají po stupnicích, čímž si zajišťujete pasivní příjem zdrojů, zvyšujete svou ekonomickou i vojenskou sílu.

Aldebaran Duel zdroj: Dino

Jiné karty můžete hrát jako planety a ty dalšími kartami osidlovat, zatímco ještě jinými kartami na jejich orbitě necháte poletovat nejrůznější vesmírná plavidla a družice. To všechno děláte pro zisk vítězných bodů, které pramení jak ze zahraných karet, tak z pozice vašich žetonů na stupnicích, kde se přetahujete se soupeřem.

Více si o Aldebaran Duel povíme v budoucí recenzi (hra se nám ve své finální podobě teprve dostala do rukou a vypadá skvěle), ale nedočkavci si ji už mohou pořídit za doporučených 999 korun a začít ji objevovat s jedním protihráčem, ale díky přítomnosti sólo módu se do hraní můžete pustit i sami.

Duhová medúza zdroj: Dino

Společnost Dino kromě toho naskladnila dětskou hru Duhová medúza, v níž se kombinací karet barvy a karet chapadla pokusíte vytvořit chapadlo o pěti kartách stejné barvy. Hráči se při tom snaží zablokovat své soupeře, aby chapadlo nevytvořili dříve.

Hra je určená dětem již od čtyř let a má výukovou podstatu – děti se na ní učí rozpoznávat a pojmenovávat barvy. Duhová medúza je pro dva až čtyři hráče a jedna partie vám zabere nějakých 15 minut. V obchodech ji pořídíte za doporučených 299 korun.

Nejnovější články