Vyšla digitální Duna: Impérium s českými titulky. Vývojáři nastiňují plány do budoucna
Novinka zdroj: Dire Wolf

Vyšla digitální Duna: Impérium s českými titulky. Vývojáři nastiňují plány do budoucna

14. 3. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Duna aktuálně duní nejen v kinech, ale také na počítačích. Společnost Dire Wolf zrovna během včerejšího dne vydala plnou verzi digitální adaptace oblíbené strategické deskovky Duna: Impérium. Znamená to, že více než povedené stavění balíčku a umisťování dělníků na herní desku si můžete plnými doušky užít i ve virtuální podobě, a to jak proti umělé inteligenci, tak i reálným hráčům.

Plnou verzi naleznete na věrném Steamu, konzoli Xbox a na mobilních zařízeních se systémy Android a iOS. Vývojáři fanoušky navíc potěší rovnou dvěma zprávami. Tou první je, že hra nabízí češtinu, což není pro digitální adaptace úplně pravidlem. Druhou pozitivní novinkou je, že příchází i s podporou hraní napříč platformami, takže klidně můžete vyzvat své přátele, kteří rádi „osedlávají“ jiné stroje než vy.

Každopádně vydáním plné verze cesta nekončí. Autoři projekt budou podporovat i nadále a už nyní chystají různá velká vylepšení. Tím největším bude vydání expanze Vzestup Iksu.

zdroj: Dire Wolf

Stejně jako v případě fyzické varianty nabídne nové vůdce, karty, technologické inovace i obří bitevní lodě, které kompletně přetvoří podobu konfliktu na Arrakisu a důkladně prozkouší vaše strategické schopnosti. Kdy přesně? Podle prvních odhadů už někdy během tohoto léta.

Rovněž dojde na několik zlepšení v oblasti samotného herního zážitku. Znamená to, že vývojáři pracují na hráčských profilech, které vám ukáží všemožné statistiky, abyste se mohli porovnat s konkurenty, případně sledovat osobní pokrok. Rovněž se pomalu chystá možnost hodnocených zápasů nebo třeba systém karmy, který bude dohromady dávat hráče, kteří partie dohrávají a neukončují předčasně.

Kromě toho se stále počítá s kompetitivním hraním, jehož podobu autoři stále testují. Důkladně si berou k srdci zpětnou vazbu od hráčů i z dosud proběhlých akcí, aby mohli utvořit co nejlepší systém s dobrou strukturou událostí a cen. Cesta to bude ještě dlouhá, ale studio věří, že nabídne více než uspokojivou soutěžní stránku. A během jejího utváření hráči mohou čekat na jednorázové akce, stejně jako různá oznámení.

Zdá se, že společnost to s digitální verzí Duna: Impérium myslí vážně a pokud v těchto snahách budou pokračovat, mohlo by se jednat o plnohodnotného virtuální bratříčka, který bude žít paralelně s předlohou.

Nejnovější články