Ano, i hra Uprising odvozená z Duny: Impérium vyjde v češtině
Novinka zdroj: Dire Wolf

Ano, i hra Uprising odvozená z Duny: Impérium vyjde v češtině

19. 2. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Po víkendu jsme „povinni“ vás informovat o té snad nejméně překvapivé zprávě v historii našeho zpravodajství. Vydavatelství Rexhry totiž opravdu a zcela nepřekvapivě vydá českou verzi hry Dune: Imperium – Uprising, která vychází z velepopulární hry Duna: Impérium.

Navzdory názvu, který by stejně jako v případě Duna: Impérium – Nesmrtelnost a Duna: Impérium – Vzestup Iksu naznačoval, že jde o pouhé rozšíření, je Uprising samostatně stojící hrou, která vyrostla na základech původní hry.

Stále se jedná o karetní worker placement s deckbuildingem, který si navíc budete moct zahrát až v šesti hráčích ve dvou týmech. O silné podobnosti s původní hrou svědčí fakt, že si Uprising můžete rozšířit nejen zmíněnými rozšířeními, ale také většinou karet ze základní hry Duna: Impérium. Zároveň můžete nové systémy z Dune: Imperium – Uprising začlenit do partičky původní hry.

Podle Rexher se jedná o o něco složitější titul určený pro zkušenější hráče. Novinka využívá například špiónů, které každý hráč vysílá na nový herní plán a následně z nich získává různé bonusy. Dále můžete povolat do boje obávané červy a plnit třeba kontrakty.

Česká verze ještě nemá konkrétní datum vydání, ale pokud se neobjeví žádné zádrhele, mohla by vyjít už v druhé polovině letošního roku.

Nejnovější články