Vyšel Pakal – logická rodinná hra zahrnutá v novém předplatném od Albi
Novinka zdroj: Albi

Vyšel Pakal – logická rodinná hra zahrnutá v novém předplatném od Albi

27. 1. 2023 8:32 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

O předplatném deskovek Albi+ jsme psali už před nějakým časem, takže už dost možná víte, že v rámci jeho šesti her je i logický rychlík Pakal. A ten si jako první našel cestu do obchodů, takže předplatitelé služby už mohou vyhlížet zásilku, zatímco všichni ostatní mohou kupovat samostatně přímo od Albi nebo v podporovaných specializovaných prodejnách.

Pakal je rodinná hra pro dva, tři nebo čtyři hráče na zhruba 20 minut, která využívá známý systém hlavolamů s přesouváním destiček ve vymezeném čtvercovém prostoru. Ale zatímco se obvykle tímto způsobem snažíte destičky přeskládat tak, aby vám z nich vznikl smysluplný obrázek, tak ve hře Pakal je vaším úkolem zakrýt a zároveň odkrýt symboly pod nimi.

Jedná se o hru na čas, kdy během vymezené časomíry, kterou hlídá doprovodná mobilní aplikace, musíte na své hráčské desce přesouváním destiček nechat viditelné jen tři symboly z aktuální karty úkolu. Hráči se plněním těchto zadání posouvají po stupnici bodů a kdo jako první dosáhne políčka chrámu, vítězí.

Pokud nemáte předplatné Albi+, vyjde vás Pakal v obchodě na 599 korun.

Nejnovější články