Výpravné fantasy The Isofarian Guard pro 1 nebo 2 hráče se vrátilo na Gamefound s novým obsahem
Novinka zdroj: Sky Kingdom Games

Výpravné fantasy The Isofarian Guard pro 1 nebo 2 hráče se vrátilo na Gamefound s novým obsahem

12. 9. 2023 10:23 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Skutečně velice rozmáchlá desková hra The Isofarian Guard před několika lety prošla více než úspěšnou kampaní a před pár měsíci se konečně dostala ke svým podporovatelům. Všeobecně mezi nimi víří nadšení, především z příběhu i povedených soubojových prvků. Stále zde ale zbyl velký prostor pro zlepšení, proto se studio Sky Kingdom Games rozhodlo pro dotisk, který v kampani na platformě Gamefound vybral už necelých 11 milionů korun.

Seznam novinek v této edici autoři odhalují postupně. Zatím se ví o 100 nových kartách událostí a dodatečném vodním regionu, stejně jako o dalších 55 kartách nepřátel. Potěší i dodatečné namluvení vedlejších úkolů v aplikaci Forteller. Dotisk přidá skoro 6 hodin poslechu, který vás ještě více vtáhne do nebezpečného fantasy světa a příjemně doplní třeba existující orchestrální soundtrack a hlavní příběhovou linii.

Tím největším lákadlem nejspíše budou další dobrodružství v rámci menšího rozšíření, které se pravděpodobně odhalí 27. září. Jinak vás opět čeká výprava do tvrdého a nehostinného kraje, kde se snažíte přežít nepřízeň divočiny i elementů. Jako člen gardy se proto na poli pěti navzájem propojených kampaní snažíte udržovat mír a klid mezi vašimi lidmi, a současně čelíte hrozbě, kterou představuje jižní císařství.

zdroj: Sky Kingdom Games

Vzhledem k tomu, že jde o hru s otevřeným světem, máte obrovskou volnost v tom, jakým směrem budou mířit vaše kroky a jaké situace zažijete. Velkou roli hraje průzkum, kdy si při posunutí na lokaci mapy taháte žeton událostí, který vám určí, co se na ní stane. Platí, že v jednom nebo dvou hráčích ovládáte dva z osmi dostupných hrdinů, jejichž síly se postupně zlepšují a navazováním různých spojenectví rozšiřují i další možnosti.

Časem se vám odemkne silnější výbava plná různých zbrojí a zbraní, a také dodatečné schopnosti. Vše se vám potom bude hodit v soubojích, v nichž si tvoříte svou vlastní nabídku dovedností, které mícháte v pytlíků. Občas ale přímý střet není vyloženě nutný a vy se z něj můžete dostat ostrým jazykem a diplomacií.

Všechen původní i nový obsah zakoupíte v přepočtu za necelých 4 200 korun. Výjimkou je přístup k obsahu v aplikaci Forteller, za nějž si musíte připlatit dodatečných 460 korun. Nebo rovnou utratíte 5 500, za které dostanete hru, vyprávění v aplikaci a neoprenovou podložku. Kompletní balík za 6 300 ještě v sobě skrývá obaly na karty, sadu foilových promo karet a limitovaný pytlíček na žetony.

Ať už si necháte titul zaslat kamkoliv, za dopravu zaplatíte skoro 1 200 korun. K tomu ještě musíte přidat poplatek za daň z přidané hodnoty. Jestli ale již patříte k majitelům hry, nemusíte si ji kupovat celou znovu. Stačí vám za 900 korun pořídit upgradovací balíček, jenž dodá veškerý důležitý nový obsah.

Doručení se očekává v průběhu června roku 2024. Pokud o The Isofarian Guard máte zájem, aktuální kampaň je vaše nejlepší volba, protože hru zde získáte výhodněji. Navíc se neplánuje její běžný prodej v obchodech.

Nejnovější články