Legacy kooperačka Boundless Stride: Into the Denlands od tvůrců Descentu a Arkham Horroru láká na svobodu pohybu
Novinka zdroj: Incredible Dream Studios

Legacy kooperačka Boundless Stride: Into the Denlands od tvůrců Descentu a Arkham Horroru láká na svobodu pohybu

7. 9. 2023 10:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Relativně nové studio Incredible Dream, ve kterém se nachází hromada prominentních tvůrců s obrovskou porcí zkušeností, po chválené kooperativní kampaňovce Kinfire Chronicles: Night's Fall představilo svůj druhý velký projekt – Boundless Stride: Into the Denlands.

Podle dosud uveřejněných materiálů to vypadá, že nabídne vyloženě nádherně zpracovanou titulní říši, kterou se vydáte prozkoumávat v kůži zvířecích průzkumníků. Klidně to zvládnete v sólu, ale přizvat si půjde další až tři hráče. Společně vytvoříte skvadru z celkově šesti dostupných postav, s níž budete plnit jednotlivé mise, jež zaberou zhruba jednu hodinu.

Boundless Stride: Into the Denlands je podobně jako například Gloomhaven legacy titulem. To znamená, že všechna tato jednotlivá sezení se budou navzájem propojovat a vy postupně objevíte příběh a permanentně odemknete nové lokace, schopnosti, mise a komponenty, zatímco do map si budete lepit samolepky.

Boundless Stride: Into the Denlands zdroj: Incredible Dream Studios

Během toho se pokusíte zabránit přírodním katastrofám, zachráníte ostatní obyvatele říše, budete bojovat proti tajemným bytostem a k tomu občas odhalíte nějaké tajemství, které vám umožní se naučit řeč dalších zvířat.

Tvůrci chtějí opravdu vyvolat pocit dobrodružného průzkumu divočiny, proto do hry zakomponovali unikátní mechanismus volného pohybu. Každá z postav má své vlastní schopnosti pro pohyb, ale hlavně využívá jedinečnou sadu žetonů stop využívaných pro přesun. Všechny čtyři mapy jsou bez definovaných pohybových prostorů. Místo toho si skrze žetony, které spojujete s terénem, vytváříte svou vlastní trasu, na níž vás mohou čekat různá setkání.

Na hře pracuje skoro stejný tým jako na předešlé hře studia. O návrh se postarala trojice Darrell Hardy, Brandon Perdue a Kevin Wilson, kteří jednotlivě dělali třeba na X-Men: Povstání mutantů, Arkham Horroru, Runebound nebo na Descent: Výpravy do temnot. V týmu ilustrátorů pak naleznete třeba Katartzynu Bekus, která dříve pracovala v CD Projektu RED na třetím Zaklínači a Cyberpunku 2077.

Boundless Stride: Into the Denlands v říjnu teprve spustí crowdfundingovou kampaň na Kickstarteru, takže její vydání určitě nenastane dřív než někdy v roce 2024.

Nejnovější články