Výpravné fantasy Into the Godsgrave je na Kickstarteru
Novinka zdroj: Lucky Duck Games

Výpravné fantasy Into the Godsgrave je na Kickstarteru

6. 6. 2023 12:39 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

O prvotině Grzegorze Szczepańskiho zvané Into the Godsgrave jste se na našem webu mohli dočíst začátkem května. V té době studio Lucky Duck Games lákalo na chystanou crowdfundingovou kampaň, během které se ohledně této příběhové fantasy hry vypustí nové informace, ale hlavně si ji zájemci budou moct předobjednat. Takže jestli mezi takové lidi patříte, zamiřte na Kickstarter, kde hra vybrala už přes 4,5 milionu korun.

Přepočtem na podporovatele to znamená, že titul zlákal už téměř 2 000 lidí, kterým imponuje drsný fantasy svět bez bohů, kde se jako žoldáci vydáte do rozlehlého příběhového vyprávění, postupně odhalovaného průzkumem světa. V duchu tradičnějších her na hrdiny si tedy vyberete postavu, budete podrobně plánovat své budoucí kroky, objevovat různé zajímavosti, porážet zástupy různorodých nepřátel, plnit cíle a získávat odměny.

Alfou a omegou celého putování pak budou hlavně karty a doprovodná aplikace, která vám postupně odvypráví příběh, zapamatuje si vaše rozhodnutí a nabídne dodatečný vhled do místního světa. Průchod kampaní by měl podle tvůrců trvat zhruba 20 hodin, kdy jednotlivá sezení si můžete „nakouskovat“ do seancí trvajících nějaké dvě hodiny. Zároveň je jedno, jestli máte či nemáte přátele. Hru si užijí jak sólisté, tak skupinky až čtyř hráčů.

zdroj: Lucky Duck Games

Jelikož se o hře už nějakou dobu ví, pravděpodobně nejdůležitější novou zprávou je, za kolik si ji aktuálně můžete pořídit. Jestli si vystačíte se základem, který pod sebe schraňuje více než 400 karet, 36 figurek a přes 160 žetonů, vyjde vás to na 1 890 + 285 korun za dopravu. Nicméně na Kickstarteru není „základ“ jako „základ“ a v této úrovni navíc dostanete bonusový balíček Untold Stories, který se postupně odemyká v rámci bonusových cílů.

Za 2830 + 330 korun za poštovné si můžete ještě navíc užívat rozlehlého rozšíření The Forgotten Song, které přidává novou mechaniku, herní třídu i nepřátele. Nejvyšší možná úroveň stojí už 4 000 + 550 korun za dopravu, ale zase v ní naleznete další expanzi – The Ultimate Trial. Jejím údělem je představení dvou nových způsobů, jak se do hraní pustit (režim všichni proti všem a arénový boj proti jednomu monstru). Současně ještě získáte dvě další herní třídy, sadu železných žetonů výhody a plastové figurky k označení bodů zájmu na mapě.

U všech úrovní plátí, že celková cena se povýší ještě o daň. Into the Godsgrave by ke svým podporovatelům měla dorazit někdy koncem roku 2024. Následně se v omezené míře podívá i do běžného prodeje. To se ale týká pouze základní krabice a rozšíření The Forgotten Song.

Nejnovější články