Warzone Eternal je svižná skirmishovka ze světa Mutant Chronicles
Novinka zdroj: Foto: Res Nova

Warzone Eternal je svižná skirmishovka ze světa Mutant Chronicles

26. 5. 2023 9:42 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Postapokalyptický techno-fantasy RPG svět Mutant Chronicles je tu s hráči už od první poloviny 90. let. V roce 2015 vyšla třetí edice, která představila hned několik zajímavých změn. Kdyby ale náhodou někdo potřeboval trochu jiný zážitek z tohoto univerza, brzy se bude moci pustit do figurkové skirmishovky Warzone Eternal.

Jedná se o nástupce předchozího Warzone, kde si složíte armády jedné z pěti mocných megakorporací (Bauhaus, Capitol, Cybertronic, Imperial a Mishima), nekrobiotických válečníků z Algerothu nebo nekompromisních bijců z Brotherhoodu, s nimiž se následně vydáte do krvavých a rychlých šarvátek. A jak budete válčit, tak se rozhodne o tom, jestli lidstvo zachráníte, nebo zničíte.

zdroj: Res Nova

Každá z bitev funguje jako samostatný scénář a armády se běžně skládají z 10 až 20 jednotek. Většina modelů má 32 až 34 milimetrů na výšku a využívají 30mm podstavce. Množství bojových sil zde funguje jako samostatná jednotka, které postupně budete aktivovat. Vykonat s nimi lze hned několik akcí, do vínku dostanou i unikátní schopnosti. Do hry také dorazí nový systém reakcí, s nimž lze odpovědět na tahy protivníka.

Warzone Eternal v těchto chvílích vybírá peníze na Kickstarteru, kde již téměř překročil dvojnásobek původně požadované částky. Proto podporovatelé odemknuli hned několik dodatečných bonusových cílů, včetně expanzí jednotlivých armád.

Skrze kampaň je možné získat fyzická pravidla za 550 korun (digitální najdete zde). Jeden ze startovních balíčků pro vámi zvolenou frakci vás zase vyjde na 1 100 korun. Abyste si ale mohli zaručeně zahrát s přáteli, investovat musíte 2 650 korun, za něž získáte pravidla a dva startovní balíčky. Úrovní a možností je ovšem mnohem více.

Warzone Eternal zdroj: Foto: Res Nova

Za necelých 5 000 třeba získáte dvoje pravidla, dva starter boxy a 4 sady akrylových žetonů, které při hraní využijete. Za necelých 8 000 dostanete pravidla a startovní set pro všechny frakce. Za krásných 22 000 korun pak obdržíte to samé, obohacené o speciální figurku, sety akrylových žetonů a možnost oběda s tvůrci na Gen Conu nebo Adepticonu s přednostním přístupem k jedné vybrané startovní sadě. No a za 44 tisíc můžete vypomoci s návrhem budoucí jednotky.

K objednávkám zároveň lze dokoupit hromadu rozšiřujících balíků, jejichž cena se všeobecně pohybuje od 220 do 775 korun za kus. Ať už se rozhodnete pořídit cokoliv, doprava vás vyjde na 360 až 450 korun. Počítat také musíte s VATem.

Datum vydání je zvolené na květen 2024.

Nejnovější články