V Into the Godsgrave jsou bohové mrtví a lidé strůjci vlastního osudu
Novinka zdroj: Lucky Duck Games

V Into the Godsgrave jsou bohové mrtví a lidé strůjci vlastního osudu

2. 5. 2023 15:19 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Studio Lucky Duck Games je podepsané pod velkým množstvím her, kdy v jejich portfoliu naleznete i některé hybridní, které klasickou stolní zábavu propojují s moderními technologiemi. Za zmínku třeba stojí série Kronika zločinu nebo temné fantasy Cesty osudu. A především pak s druhým jmenovaným má mnoho společného jejich chystaná novinka s ultimátním metalovým jménem – Into the Godsgrave.

Jde opět o rozlehlé fantasy putování, které je však oproti staršímu zmíněnému titulu kooperativní a do hraní se půjde pustit jak v osamocení, tak i v doprovodu dalších tří přátel. Ať už ale budete v jakémkoliv složení, v jednotlivých sezeních (mají trvat maximálně 90 minut) se v kůži žoldáků vypravíte do světa, ve kterém lidé zabili své bohy, aby se zbavili okovů jejich intencí a mohli si konečně spřádat vlastní osudy. Tento krok však svět uvedl do zmatků, do nichž začnou ještě z dálných zemí přijíždět stoupenci Nových bohů, jejichž záměry jistě nebudou příliš čisté.

Co tyto změny budou znamenat a kam se situace vyvrbí, to zjistíte průzkumem světa, kde vás čekají výzvy, nepřátelé, úkoly a mnohá tajemství. Nikdo dopředu neví, na co vše můžete narazit. Nebo dobrá, někdo, respektive něco to ví. Zdejší výprava je totiž řízená doprovodnou aplikací, která si bude pamatovat vaše rozhodnutí, podle nichž upraví průběh kampaně. Také vám postupně bude dávat informace o zdejších reáliích a podrobně vám představí monstra a další soky.

Jádrem úspěchu ale rozhodně bude spolupráce, kdy třeba v každém kole musíte vybrat kartu plánu, která vám určí, jakým stylem budete hrát, jaké jsou dostupné speciální efekty a co vše je třeba překonat. V rámci těchto kol každopádně využijete balíček karet, v němž naleznete schopnosti, zbraně a dodatečnou výbavu. Rozšíříte si ho plněním scénářů, zatímco počáteční karty určuje vaše herní třída a příběhové pozadí. Každá z postav do hry přináší trochu jiné schopnosti, k jejichž využívání budete používat speciální šestistěnné kostky.

Dodatečné informace o Into the Godsgrave, tedy prvotině Grzegorze Szczepańskiho budou uveřejněné během chystaného crowdfundingu. Ten bude na Kickstarteru spuštěný 23. května v 19:00.

Nejnovější články