Výborná kooperačka Duchové ostrova se dočká dvou rozšíření v češtině. Co dalšího chystají Fox in the Box a Rexhry
Novinka zdroj: Greater Than Games

Výborná kooperačka Duchové ostrova se dočká dvou rozšíření v češtině. Co dalšího chystají Fox in the Box a Rexhry

7. 11. 2022 9:57 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Vydavatelské duo Fox in the Box a Rexhry přineslo na český trh velmi chválenou kooperativní hru Duchové ostrova, po které se jen zaprášilo. Fanoušky proto očekávatelně zajímalo, zda se v budoucnu mohou těšit i na nějaká ta rozšíření a vydavatelé v neděli konečně prolomili své děsuplné mlčení.

„Po dlouhých průtazích se nám konečně podařilo domluvit tisk prvních dvou rozšíření pro hru Duchové ostrova,“ napsali simultánně obě vydavatelství na své facebookové stránky. Jmenovitě se jedná o rozšíření Jagged Earth a Branch and Claw, k nimž vydavatelé obdrželi tiskové podklady v uplynulém týdnu a mohou se tak pustit do překladu. České názvy rozšíření zatím neznáme.

Rozšíření Branch and Claw do základní hry přidává dva nové duchy a spoustu nových karet událostí, zatímco od rozšíření Jagged Earth očekávejte rovnou deset nových duchů, tři scénáře, dva nové ostrovy, hromadu dalších karet, žetonků a další. Obě rozšíření dorazí spolu s dotiskem základní hry začátkem druhé poloviny příštího roku.

U vydavatelství Fox in the Box to není jediná novinka posledních dní. Liška totiž na svých stránkách spustila předobjednávky tří očekávaných her – vynikající eurovky Truhlařící s.r.o. od Vládi Suchého, strategické hry Tankový duel: Nepřítel na dostřel a velké sólové hry Comanchería: Vzestup a pád říše Komančů. Truhlařící (Woodcraft) podle všeho Vánoce stíhají, zatímco zbylé dvě se momentálně plaví na lodi a ve Vánoce tak můžete doufat.

U Rexů mají za minulý týden také několik novinek. Válka o prsten: Karetní hra ze světa Pána prstenů míří do tisku a mohli bychom se jí dočkat v první polovině příštího roku. Zároveň vydavateli dorazil vzorek druhého rozšíření ke hře Duna: Impérium s názvem Nesmrtelnost, které „přináší Bene Tleilax s jejich genetickými manipulacemi a možnost implantace karet“. Výroba začne snad brzy, na pár obrázků české verze se podívejte v galerii.

Nejnovější články