Vláčkový Steam Power od Martina Wallace má budoucnost jistou
Novinka zdroj: Wallace Designs

Vláčkový Steam Power od Martina Wallace má budoucnost jistou

20. 2. 2024 13:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Martin Wallace je tvůrcem nejen milovaného Brassu, ale také několika skvělých her s vlakovou tematikou, jako je Steam, Age of Steam a Railways of the World. Ve svém vlastním mladém studiu Wallace Design se v případě třetího projektu (po Bloodstones a Fighting Fantasy Adventures) rozhodl vrátit ke své zálibě ve vlakové přepravě.

Jeho již dříve představená deskovka Steam Power konečně dorazila na Gamefound, kde do konce kampaně zbývají ještě dva týdny a dosud se podařilo vybrat 2,9 milionů korun, čímž byl nejen splněn hlavní cíl, ale také několik vedlejších, díky nimž bude ve hře navíc mapa Austrálie, k níž se co nevidět jistě přidá i mapa Pyrenejí.

Steam Power je strategická hra pro 1 až 5 hráčů na hodinku, kdy ve svém tahu uděláte vždy dvě akce z pěti možných – postavíte trať, postavíte továrnu, splníte zakázku výrobou zboží, vezmete si nový kontrakt nebo získáte peníze z banky.

zdroj: Wallace Designs

Hra skončí po splnění určitého počtu zakázek a vítězem se stane hráč s nejvíce vítěznými body, které plynou jak ze splněných zakázek, tak z peněžního obnosu. Nejedná se tedy o nic vyloženě složitého. Podorobnější představení najdete ve videu výše a hru si rovnou můžete vyzkoušet v Tabletop Simulatoru, Tabletopii a Virtual Tabletopu.

A pokud se vám Steam Power zalíbí, máte dvě možnosti jejího pořízení v rámci kampaně. Na jedné straně je to standardní edice za 950 korun s dřevěnými a kartonovými komponenty, na straně druhé deluxe edice za 2 340 korun, která k základním mapám Německa a USA přidává ještě část Velké Británie a většinu komponent nahrazuje plastovými, zatímco mince jsou ztvárněné pokerovými žetony.

K tomu si navíc za 350 korun můžete přikoupit rozšíření Cat Power, které obsahuje další dvě mapy znázorňující pokoje domu, kde se budete muset vyhýbat spícím kočkám. Případně si za stejnou částku můžete dokoupit ještě speciální držáky na žetony zakázek.

Poštovné pro standardní edici činí 300 korun a pro deluxe 420 korun, k čemuž si ještě musíte připočíst daň. Dodání hry se odhaduje na únor v roce 2025.

Nejnovější články