Fighting Fantasy Adventures po neúspěchu spustilo novou kampaň. Tentokrát už úspěšnou
Novinka zdroj: Wallace Designs

Fighting Fantasy Adventures po neúspěchu spustilo novou kampaň. Tentokrát už úspěšnou

14. 8. 2023 15:15 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Začátkem července na Kickstarteru spustila svou kampaň novinka Martina Wallace (autor aktuálně nejlépe hodnocené deskovky Brass: Birmingham) – Fighting Fantasy Adventures: Campaign One, která do deskového zážitku přetavila příběh čtyř známých gamebooků z kultovní série Fighting Fantasy. I přes velice silné jméno autora a známou značku se ale projektu nepovedlo uspět, což bylo popudem k přehodnocení některých aspektů. Výsledkem je nová kampaň, tentokrát na platformě Gamefound.

Změna platformy podle tvůrců nastala především kvůli tomu, že u konkurence mohli vybírat částku v amerických dolarech místo těch australských, což jim značně ulehčuje proces. Zároveň v samotné kampani provedli hned několik klíčových změn, díky kterým se v této chvíli projekt zaplatil a stane se skutečností.

Jednou z nejdůležitějších změn je méně něž poloviční požadovaná částka. Místo necelých 1 450 000 korun bylo tentokrát potřeba „pouhých“ 660 000 korun, jež tvůrci získali během 6 hodin a 9 minut. Tato změna však není vyloženě důležitá pro koncového zákazníka. Toho spíše zajímají novinky ve vzhledu a ohledně ceny hry.

Díky jednotlivostem se povedlo ponížit cenu titulu a všech odemknutých bonusových cílů z 900 korun na 770 korun. Změna to není vyloženě markantní, leč rozhodně příjemná. Společně s tím se tvůrci rovnou rozhodli do základní verze zahrnout vybrané plánované bonusové cíle, mezi které patří zlatá fólie na logu, dřevěné žetony, unikátní kostky, potištěný vnitřek krabice nebo bonusové dobrodružství Quest for the Orb of Lucis, které sloužilo jako prototyp a rozšíří celkový herní zážitek až na 18 hodin (místo 15).

Ve výsledku proto těží hlavně hráči, kteří dostanou příjemnější zážitek. Pokud byste ovšem chtěli ukázat vetší podporu, za 1 320 korun je dostupná sběratelská edice, v níž se nachází navíc kovový ukazatel, lepší kostky a sáček, deník s příběhovým pozadím i archy pro postavy. Všechny doplňky je možné zakoupit samostatně.

Tímto příjemné zprávy ale nekončí. Změny pozitivně ovlivnily i cenu za dopravu. Místo zhruba 500 korun nově zaplatíte polovinu. Stejně tak si Evropané mohou pochvalovat, že platba daně nebude tak velká nejen proto, že je celkově hra i s poštovným levnější, ale také proto, že autoři pokryjí její část.

Na druhou stranu kvůli průtahům s neúspěšnou kampaní se Fighting Fantasy Adventures: Campaign One dočkáme o něco později. Původním plánem bylo dodání do října 2024, ale aktuálně se pracuje s prosincem. Zase ale zájemci mohou být rádi, že hra vůbec vznikne.

Nejnovější články