Velkolepá deskovka Hostina pro Ódina vyjde po letech v češtině
Novinka zdroj: Tlama Games

Velkolepá deskovka Hostina pro Ódina vyjde po letech v češtině

13. 2. 2023 10:22 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Jméno Uwe Rosenberg patří jednomu z nejtalentovanějších designérů deskových her na světě. Právě tento pán stojí z legendární Agricolou, Patchworkem či Cavernou. Šest z jeho her najdete v první stovce nejlépe hodnocených titulů v žebříčku na BoardGameGeeku a jeho topovkou je A Feast of Odin, která je momentálně na 22. místě.

Právě tato obří deskovka z roku 2016 padla do oka českému vydavatelství TLAMA games, které ji uvede na český trh v českém jazyce letos v květnu pod názvem Hostina pro Ódina. Jedná se o strategickou hru pro až čtyři hráče klidně s dvouhodinovou hrací dobou, která je – jako tolik her Uwe Rosenberga – postavená na tetrisových dílcích.

V roli Vikingů budete lovit, své úlovky ukládat a dále zpracovávat, dojde na průzkum okolí, nájezdy, stavby lodí a budov, a to vše samozřejmě za účelem uspořádání pořádného hodování. Z herního hlediska budete umisťovat tetrisové dílky na svou vlastní desku, přičemž zakrýváním těchto polí minimalizujete ztrátu vítězných bodů.

Česká verze vyjde v rozšířeném vydání, které obsahuje dvojici malých rozšíření Ostrovy a Sklizeň, kde první přináší více variability díky titulním ostrovům a druhé rozšiřuje hru o proměnlivé sklizně, nové druhy zboží a přináší i pravidla pro zrychlenou hru.

Jak už zaznělo, Hostina pro Ódina by měla dorazit letos v květnu, ale už teď si můžete přímo u vydavatele udělat předobjednávku a ušetřit tak oproti doporučené koncové ceně, která bude 1 999 korun.

Nejnovější články