Vyrazte na cestu za ztracenými zvířecími druhy ve hře The Search for Lost Species
Novinka zdroj: Renegade Game Studios

Vyrazte na cestu za ztracenými zvířecími druhy ve hře The Search for Lost Species

10. 2. 2023 8:20 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Matthew O’Malley a Ben Rosset evidentně spolu velice rádi spolupracují, z čehož ve výsledku profitují i hráči. Díky jejich společné tvorbě si totiž mohou zahrát dobře hodnocené tituly jako rodinné Mezi dvěma zámky šíleného krále Ludvíka a dedukční The Search for Planet X.  A právě tato jejich „The Search for“ značka bude letos obohacená o druhý projekt – The Search for Lost Species.

O její vydání se postará Renegade Game Studios, které nedávno spustilo crowdfundingovou kampaň na Kickstarteru. Skrze ní si hru můžete předobjednat a tím ji získat zhruba 3 měsíce před klasickým prodejem. Nicméně tentokrát nebudete hledat planetu, nýbrž se vydáte na pátrat po ztracených zvířecích druzích.

V duchu tohoto nastoleného ekologického zážitku se tak 1 až 4 hráči vydají na jeden ze dvou dostupných ostrovů (v rámci Indonésie a Papuy – Nové Guiney), kde prozkoumají zdejší faunu, s čímž jim pomůže i doprovodná aplikace. Budete tak vyplňovat průzkumy a nahlašovat pozorování dané divoké zvěře, kdy si vaše nálezy zaznamenáte a tím se pokusíte dávno ztracené druhy objevit. K tomu vám pomůže loď, kamerové pasti, návštěva měst a samozřejmě záznamový deník.

The Search for Lost Species 5 zdroj: Renegade Game Studios

Celý projekt vzniká ve spolupráci s neziskovou organizací Re:wild, která si klade za cíl ochránit nenahraditelná místa na planetě, zamezit vyhynutí ohrožených druhů a pomoci s jejich obnovou. Jejich snaha odstartovala v roce 2017, kdy od té doby se povedlo znovu objevit 8 zvířecích druhů. Skrze hru tedy můžete tuto snahu zažít alespoň okrajově na vlastní kůži.

Původně požadovaných 220 000 korun se povedlo vybrat už desetkrát. Za samotnou deskovku pak v rámci kampaně zaplatíte 1 000 korun. Jestli vám ale unikl zmíněný předchozí titul z této série, tak ho můžete za 2 200 korun získat i s touto novinkou a dodatečným upgradovacím balíčkem. Doprava celkovou částku navýší o dalších 330 či 440 korun a zaplatit musíte i daň.

The Search for Lost Species je už nyní v podstatě hotová, takže zásilku lze očekávat už v květnu tohoto roku. Do běžného prodeje se tedy projekt dostane někdy kolem srpna. Aby celé téma bylo v souznění se zpracováním, tak hra bude vyhotovená s ohledem na přírodu. Tudíž karty budou zabalené v recyklovatelném papíru a plastové figurky jsou zde nahrazené dřevěnými meeply. Podrobná pravidla naleznete na kartě hry.

Nejnovější články