Ve steampunkové Deltě prozkoumáte mechanický přírodní park
Novinka zdroj: Tlama Games

Ve steampunkové Deltě prozkoumáte mechanický přírodní park

12. 6. 2023 11:15 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Příroda v sobě skrývá mnohé poklady, které se rozhodně vyplatí zkoumat i v deskových hrách. Pozorování ptactva v Birdwatcher (výrazně inspirované populárním Na křídlech), katalogizování v Encyklopedii nebo pozorování přírody Na louce. Vše má své neochvějné kouzlo. Pokud se vám ale tradiční příroda lehce zajídá, brzy půjde zkoumat mechanickou faunu kolem říční Delty.

Vydavatelství TLAMA games se u nás rozhodlo vydat stejnojmenný titul od Franze Couderca, který si v minulém roce úspěšně prošel Kickstarterem. Ačkoliv je samotný materiál jazykově nezávislý, dojde na česká pravidla a krabici, které principy této trochu komplexnější hry pro 2 až 4 hráče vysvětlí i neangličtinářům.

Každý, kdo se zúčastní zhruba hodinu a půl dlouhé herní partie, se pokusí vytvořit svůj vlastní tým badatelů a průzkumníků s unikátními schopnostmi. S jejich pomocí prozkoumáte oblast francouzského přírodního parku Camargue ve steampunkovém světě, v němž vynálezkyně Luisa Delargová vytvořila Neutuchající parní motor (NePaM) – zdroj konstantní energie.

zdroj: Tlama Games

Poptávka po energii se ovšem navyšuje, vynálezkyně zmizela a nikdo příliš neví, co si počít s tím, že krystaly, které jsou pro zisk energie využívané, začínají praskat. Proto se skrze výpravu pokusíte zjistit více informací o záhadných krystalech, kdy dojde na pozorování místní mechafauny. Delta kombinuje deckbuilding a worker placement, takže vysíláte své členy týmu do jednotlivých oblastí na plánu, ve kterých vykonáváte akce v pořadí určeném iniciativou. A ideální by bylo, abyste neopakovali chybu Delargové a své objevy publikovali.

Kromě české verze má vydavatelství zajímavou nabídku i pro hráče, kteří si místo češtiny potrpí spíše na vyšší kvalitu komponent. V nabídce totiž naleznete anglickou deluxe a deluxe all-in verzi. Levnější varianta nabízí všeobecně propracovanější komponenty, jako jsou dřevěné žetony, silnější destičky či dodatečné potisky. V kompletní sadě jsou ještě obaly na karty, insert, magnetické krabičky na uložení či neoprenová podložka na hraní. Obaly na karty a skleněné žetony karet si můžete zakoupit i samostatně.

Pro všechny edice platí, že do prodeje připutují během září. To znamená, že česká varianta vyjde paralelně se světovým uvedením hry. Ti nejrychlejší z vás mohou využít příjemné slevy. Po skončení akce se česká verze bude prodávat za doporučenou cenu 1 649 korun.

Nejnovější články