Videoherní řež Space Marine dostane vlastní deskovku
Novinka zdroj: Games Workshop

Videoherní řež Space Marine dostane vlastní deskovku

1. 6. 2023 11:13 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Během uplynulého víkendu proběhl Warhammer Skulls 2023 – svátek pro nadšence světů Warhammer a Warhammer 40,000, především jejich digitálních adaptací. V rámci akce se ukázalo mnoho novinek z různých videoherních projektů, ale došlo také na deskovku, která uzavírá pomyslný kruh adaptací. Akční videoherní third-person řež Space Marine totiž dostane vlastní stolní hru.

Ano, Space Marine: The Board Game je stolní adaptací videoherní adaptace založené na stolní předloze. Nekompromisní kapitán Titus v ní opět bude čelit hordám Tyranidů. Není ovšem zatím příliš jasné, na jakém principu se hra bude odehrávat a jestli využije pravidel z jiných her tohoto rozlehlého univerza.

Jisté ale je, že krabice v sobě skrývá oboustranný herní plán, kostky a pravidla, která na 40 stránkách vysvětlí mechanismy, nabídnou lehké příběhové pozadí a přinesou celkově dva tréninkové scénáře a dvě unikátní mise. Důležitou součástí zážitku ještě budou figurky, kterých je zde celkově 23. Jedna patří hlavnímu bijci, dvě rojům Ripperů a dvacet Termagantům.

Všechny figurky si musíte nejdříve složit a nabarvit, ale budou stejně jako v Underworlds push-fit, tedy netřeba lepidla, stačí zacvaknout do sebe. Miniaturu Tita půjde zpočátku získat pouze v deskovce, ale později se bude prodávat i samostatně, abyste si mohli ikonického hrdinu přidat do své sbírky bez nutnosti zakoupení hry a využívat ho v dalších systémech.

Ačkoliv žádné oficiální zprávy ohledně toho, jak se titul bude hrát, nejsou dostupné, lze leccos odvodit z krabice. Rozhodně půjde o velice svižný boj, protože by vám měl trvat zhruba 30 minut. Navíc je hra určená pro dva hráče, z čehož je možné usuzovat, že jeden ovládá Tita, zatímco druhý Tyranidy.

Poněkud negativní zprávou je, že Space Marine: The Board Game se v této podobě bude prodávat exkluzivně ve Spojených státech amerických v obchodním řetězci Target. Později by ale podobná verze měla dorazit i do dalších zemí. Co znamená ono slovíčko „podobná“, to zatím není jisté.

Nejnovější články