Ve hře Triumph soupeříte o nadvládu nad Římem, který společně bráníte
Novinka zdroj: Phalanx

Ve hře Triumph soupeříte o nadvládu nad Římem, který společně bráníte

6. 2. 2024 15:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Phalanx se vydalo na Kickstarter se svou další historickou hrou Triumph, která je určená pro 2 až 5 hráčů a zabaví vás na 60 až 90 minut. Ve hře se pokusíte stát římským císařem, s čímž vám na ploše pouhých tří kol pomohou členové vaší rodiny. Jsou zastoupení kartami s hodnotami od 0 do 5, které hrajete v každé z fází kola, abyste jejich hodnotami určili pořadí hráčů ve vyhodnocení dané fáze.

Není to přitom jen o samotné hodnotě karty, jelikož k jedničce můžete po odhalení karet všech hráčů přidat další kartu, zároveň můžete během hry získat bonusy, které vám zvýší klidně i nejvyšší kartu.

Pořadí je nesmírně důležité nejen proto, že něco vykonáte první nebo poslední, ale také proto, že akce dané fáze s každým hráčem slábne, přičemž na jednoho hráče se nikdy nedostane a musí se spokojit s cenou útěchy.

Triumph zdroj: Phalanx

Tímto způsobem se snažíte dosadit členy své rodiny do římských provincií, z jejichž ovládnutí vám plynou příjmy a vítězné body, stejně jako do konkrétních budov, kde vám poskytují další výhody.

Hráči sice soupeří a zvítězí jen jeden, ale Řím má spoustu nepřátel, kteří se na něj valí ze všech stran a pokud je nebudete odrážet, na čemž můžete vyloženě spolupracovat, může se stát, že Řím padne a všichni u stolu prohrají. Podrobnosti hledejte v pravidlech.

Hru Triumph můžete pořídit v právě probíhající kampani za 1 400 korun. Jedná se o běžnou edici, kterou vydavatelství ale moc nepropaguje a chce, abyste si koupili deluxe edici. Ta za 2 600 korun obsahuje navíc kovové mince, dřevěné figurky jednotek a různých žetonů, a především plastová dioráma, jimiž nahradíte kartonové destičky budov.

K oběma verzím je v rámci Kickstarteru zdarma přihazované rozšíření Gods of Rome s další diorámou a kartami, zatímco rozšíření Pirates s dřevěnými lodičkami, kartami a dalšími prvky potřebnými pro nová pravidla vás vyjde navíc na 550 korun. Zvlášť si můžete přikoupit i kovové mince, neoprenovou podložku a držáky na karty.

Dobrou zprávou je, že daň je v tomto případě pokrytá vydavatelem, takže vám po kampani zbude uhradit poštovné ve výši 350 korun. Hra by vaším směrem měla odhadem vyrazit příští rok v březnu. Do konce kampaně zbývá v době psaní článku 9 dní a podařilo se vybrat 1,5 milionu korun, tedy dvojnásobek požadované částky.

Nejnovější články