Válce o prsten se daří. Rexhry krátce po vydání oznamují dvojici rozšíření
Novinka zdroj: Ares Games

Válce o prsten se daří. Rexhry krátce po vydání oznamují dvojici rozšíření

14. 11. 2022 11:14 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Někteří z vás už dost možná vrní blahem při hraní epické deskovky Válka o prsten: Druhá edice, která v české verzi dorazila do obchodů o měsíc dříve, než se původně předpokládalo, a s níž si třeba můžete napravit chuť po seriálových Prstenech moci. Toto bojování o Středozem v kůži silách dobra a zla s pomocí ikonických postav, které je určené dvěma až čtyřem hráčů, je totiž po stránkách kvality i zábavnosti opravdu na skvělé úrovni. O český překlad hry je navíc v našich luzích a hájích opravdu velký zájem, což přirozeně lidem z vydavatelství REXhry udělalo radost, kterou se nyní fanouškům rozhodli vrátit opravdu příjemnou zprávou.

War of the Ring Warriors of Middle-earth 3 zdroj: Ares Games War of the Ring Warriors of Middle-earth 2 zdroj: Ares Games

Jen měsíc po naskladnění oznamují, že se začalo pracovat na překladu dodatečných rozšířeních Lords of Middle-earth a Warriors of Middle-earth. Datum vydání těchto expanzí se zatím neví, jelikož firma teprve nedávno dostala podklady k překladu. Avšak už teď bylo slíbeno, že rozšíření budou doplněná o proma složená ze Stromovouse a dvou speciálních karet událostí, které vám konečně zodpoví, proč Gandalf nepožádal orly, aby Froda zanesly až k Hoře osudu.

Lords of Middle-earth vám umožní vyzkoušet například to, jaké by to bylo, kdyby Balrog vyrazil z Morie do zemí Svobodných národů. Případně jak by to vypadalo, kdyby elfové využili své prsteny ke zpochybnění moci Temného pána. V praxi to znamená, že se do hry připojí postavy jako Elrond, Galadriel, Sméagol či Balrog, které se jinak vyskytují jen na kartách událostí. Doplní je alternativní verze Gandalfa či Pána nazgûlů, nové akční kostky a další verze společníků do Společenstva prstenu s možností hraní volitelných pravidel „Council of Rivendell“.

O něco novější rozšíření Warriors of Middle-earth zase přinese hromadu nových válečníků a stvoření, kdy se každá ze stran dočká trojice nových frakcí, které do hry postupně můžete přivést. Mezi těmito frakcemi naleznete divoké muže z Dunlandu, mrtvé z Šeré brázdy, obří pavouky, enty, korzáry z Umbaru a orly z Mlžných hor. Společně s nimi ještě přijdou nové mechaniky v podobě frakčních kostek a událostí, které otevřou dodatečné možnosti a z celé hry udělají větší výzvu. Příznivci Války o prsten i samotného světa Pána prstenů se tedy mají na co těšit.

Nejnovější články