V rodinné kooperačce Beacon Patrol budete s rozšířením Ships & Shore řídit nová plavidla
Novinka zdroj: Pandasaurus Games

V rodinné kooperačce Beacon Patrol budete s rozšířením Ships & Shore řídit nová plavidla

28. 3. 2024 12:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Beacon Patrol je malá kooperativní rodinná hra, která okamžitě zaujme svou vizuální stylizací, v níž převládá modrá a bílá barva s výraznými červenými prvky. Hry se časem dočkáme v češtině od Mindoku, můžete si ji zahrát na Steamu a protože jde o jeden z nejúspěšnějších projektů loňského roku studia Pandasaurus Games, můžete se začít těšit na první rozšíření.

Jmenuje se Ships & Shores a jak už název napovídá, přidá nová plavidla a kusy pevniny. Konkrétně můžete vyhlížet sedm nových lodí od stavitelské a výzkumné přes pobřežní stráž a vznášedlo až po pilotní loď a trajekt. Sedmičku pak uzavírá ponorka.

V původní hře nemá vaše loď žádný vliv na hratelnost, zatímco nová plavidla přicházejí každé s unikátní schopností, které ohýbají základní pravidla. Můžete například se spoluhráči směňovat více dílků, se vznášedlem jezdit po souši, s trajektem urazit tři dílky za cenu jednoho pohybu a tak podobně, jak si už teď můžete přečíst v anglických pravidlech.

Kromě nových lodí a jejich potištěných dřevěných figurek počítejte i s novými typy dílků, z nichž si ve stylu Carcassonne tvoříte jednu mapu. To vše v přepočtu vychází na 350 korun a v obchodech se začne objevovat od letošního června. Do té doby se snad dočkáme české verze alespoň té základní hry.

Nejnovější články