Rodinné hře Beacon Patrol s mechanismy inspirovanými v Carcassonne se nevyhne česká lokalizace
Novinka zdroj: Pandasaurus Games

Rodinné hře Beacon Patrol s mechanismy inspirovanými v Carcassonne se nevyhne česká lokalizace

1. 2. 2024 13:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

O hře Beacon Patrol od Pandasaurus Games určitě neslyšíte poprvé. Pokud nás čtete pravidelně, víte, že hra vyšla již během loňského léta a že si ji můžete vyzkoušet zadarmo v digitální podobě na Steamu, kde časem vyjde její plnohodnotnější placená verze.

Je to zároveň další zahraniční titul, který se dočká počeštění. O česká pravidla se postará vydavatelství Mindok, hra samotná už žádné texty neobsahuje. Ve své podstatě se jedná o variaci na Carcassonne, přičemž hráči kooperují v rámci průzkumného puzzlu.

Společně postupně budujete mapu moře, které je plné ostrůvků, majáků a bójek. Máte figurku lodičky s omezeným dojezdem a nové dílky přikládáte z ruky k sousednímu okraji moře. Přitom musíte dodržet návaznost dílků a nesmíte je otáčet. Smíte si ale jeden vyměnit se spoluhráčem.

Cílem je obestavět červené prvky na mapě ze všech stran, aby vám po dobrání všech dílků přinesly vítězné body. V krabici jsou i dva moduly zpestřující hratelnost. Beacon Patrol je určená pro 1 až 4 hráče a odehrajete ji za 30 až 45 minut. Česká verze by měla být dostupná v druhé polovině letošního roku.

Nejnovější články