V nové edici hry Magic: The Gathering se stanete vyšetřovateli záhadné vraždy v Ravnice
Novinka zdroj: Wizards of the Coast

V nové edici hry Magic: The Gathering se stanete vyšetřovateli záhadné vraždy v Ravnice

7. 12. 2023 11:18 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Posledních několik dnů se v Magic: The Gathering neslo v duchu velkých i menších změn. Do virtuální varianty Magic: The Gathering Arena v úterý dorazil nový Alchemy: Ixalan set, který přináší 30 karet pro režimy Alchemy a Historic (kompletní přehlídku naleznete zde). 12. prosince do Areny přibude režim Timeless, v němž si složíte balíček ze šedesáti karet napříč všemi dosud vydanými kusy (až na tři výjimky).

V režimech Pioneer a Explorer mezitím byly zabanované karty Karn, the Great Creator a Geological Appraiser, zatímco v Modernu to postihlo Fury a Up the Beanstalk. Tou nejdůležitější novinkou však bylo představení karet z chystaného setu Murders at Karlov Manor.

Ten hráče opět zavede do oblíbené Ravnicy, kde společně s nejlepším místním detektivem Alquistem Proftem budete vyšetřovat záhadné vraždy napříč celým městem. Parťáky mu budou dělat Kaya a Kellan, kde všichni budou hledat důkazy a vyslýchat vysoce postavené občany, ale i místní spodinu, v níž se doporučuje pohybovat jenom těm nejostřílenějším. Jestli vás zajímá více z příběhového pozadí, už nyní si můžete přečíst úvodní epizodu, která odhalí první střípky a další vyjde 8. ledna.

Tím nejdůležitějším jsou ale stejně nové karty. Hráči se mohou těšit jak na nové tváře, tak i několik navrátivších, včetně další verze Lightning Helix (3 poškození a zisk tří životů za jednu červenou a jednu bílou manu), která se tímto způsobem vrací do standardu.

Magic: The Gathering – Murders at Karlov Manor zdroj: Wizards of the Coast

Jak už ale zaznělo, ústřední postavou se stane Alquist Proft jako legendární 3/3 bytost, která za levné náklady nabízí docela hodně muziky, jelikož má vigilance a při vynesení svým vyšetřováním vytvoří token stopy, který můžete obětovat a získat kartu. Navíc tento efekt lze utracením dodatečné many posílit a získat více karet a několik životů.

Ze starých známých se vrací už tradiční Shock (za jednu červenou manu dvě poškození do libovolného cíle), zatímco řady detektivů se rozhodne posílit Novice Inspector, který za jednu bílou manu nabízí 1/2 a opět vytvoření tokenu stopy. A jelikož tento token funguje jako artefakt, může se hodit třeba při zahrání karty Demand Answers, jež za dvě many a obětování artefaktu nebo vyhození karty z ruky přináší možnost dolíznutí dvou nových karet.

Jak už bývá zvykem, většinu těchto karet můžete v balíčcích nalézt v několika variantách. Jednou z nich je „Showcase Magnified“, tedy karta zachycující lupou klíčový příběhový moment. K této verzi se přidává ještě „Showcase Dossier“, která nabízí styl připomínající spisy kriminálních případů sepsaných na stroji.

Magic: The Gathering – Murders at Karlov Manor zdroj: Wizards of the Coast

Rovněž se v reprintech vrátí některé karty ze série Special Guests, které sice nejsou povolené ve standardu, ale přidají variabilitu draftu. Pohyb po Ravnice současně znamená, že potkáte vůdce místních cechů, které půjde získat ve stylu nástěnných maleb/portrétů s názvem „Showcase Ravnica City“. Stejně tak dojde řada na full-artové landy, které zachytí labyrintové uskupení města.

Všechny zmíněné karty najdete v Play boosterech. Jedná se o nový typ (více zde), který si s tímto setem odbude svou premiéru, čímž se oficiálně nahradí draft a set boostery. Collector boostery zůstávají i nadále a tentokrát budou v sobě skrývat několik unikátních kousků, včetně karet s neviditelným inkoustem a několika číslovaných.

Jinak ale platí, že kromě samostatných boosterů budou k dispozici i bundly (obsahující 9 balíčků), prerelease pack a čtyři nové tematické decky pro režim Commander. A aby toho nebylo málo, Wizards of the Coast se rozhodli využít příležitosti a vytvořili unikátní samostatnou edici ve spolupráci s deskovou hrou Cluedo (také patří pod Hasbro), která přinese nový způsob hraní. Dodatečné informace se zájemci dozvědí 16. ledna.

Nejnovější články