V menší válečné hře A Song of Ice & Fire: Tactics zažijete ikonické bitvy Západozemí
Novinka zdroj: CMON

V menší válečné hře A Song of Ice & Fire: Tactics zažijete ikonické bitvy Západozemí

9. 2. 2024 14:30 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Ke konci minulého roku společnost CMON oznámila, že chystá koncentrovaného bratříčka ke starší válečné hře A Song of Ice & Fire: Tabletop Miniatures Game odehrávající se ve fantasy světě Hra o trůny spisovatele George R. R. Martina. Její jméno je A Song of Ice & Fire: Tactics a od včerejšího večera si ji můžete zakoupit na platformě Gamefound, kde už vybrala přes 11,5 milionů korun.

zdroj: CMON

Tactics se oproti předchůdci zaměřuje na menší šarvátky pro dva hráče, kde se utkají bojové tlupy (nikoliv armády) a dává se velký důraz na schopnosti jednotlivých hrdinů, za jejichž aktivaci utrácíte měďáky, stříbrňáky nebo zlaťáky. Akce je téměř okamžitá a řízená kostkami, zatímco k vítězství vede hned několik cest.

Proto budou pravidla odlišná od toho, co nabízí A Song of Ice & Fire: Tabletop Miniatures Game. I přesto se však oba tituly spíše doplňují a budou vedle sebe koexistovat. Znamená to, že jednotlivé figurky jsou navzájem kompatibilní a vy si je může brát z jednoho do druhého. Též zůstává zaměření, kdy vám tvůrci chtějí umožnit, abyste mohli na vlastní kůži zažít ikonické potyčky známé z původního příběhu i historie Západozemí.

První nabízená sada se zaměřila na bitvu u Trojzubce, kterou lze znát z časů rebelie Roberta Baratheona, jenž se v ní utkal s Targaryeny. K vašemu zápolení proto dostanete celkově 24 detailních figurek, mezi nimiž naleznete Rhaegara Targaryena, Lewyna Martella, sira Barristana Selmyho, Jona Arryna, Hostera Tullyho, Eddarda Starka nebo Roose Boltona. Ti se budou prohánět na 6 dílcích terénu, které ozvláštní dodatečné žetony a prvky.

Tato základní sada vás v kampani vyjde v přepočtu zhruba na 1 400 korun. Pokud ovšem zaplatíte necelých 1 900, dostanete k tomu ještě dodatečné balení s miniaturami terénu, a hlavně bonusové cíle, které dohromady umožní zažít bitvu o Zeď.

K tomu všemu ještě tvůrci nabízí exkluzivní rozšíření Drogon's Fury, což jsou čtyři unikátní scénáře, v nichž se postavíte druhé straně i velkému drakovi. Tento dodatek získáte ve výhodném balíčku za 6 100 korun, ve kterém kromě všech zmíněných věcí dostanete opravdu působivé dioráma s Drogonem, sloužící jako prostředí pro finální střet. Většinu dodatků si můžete dokoupit i samostatně.

Pokud se rozhodnete A Song of Ice & Fire: Tactics zakoupit, musíte si dle vybraného obsahu ještě připravit 650 až 2 500 korun na dopravu (poslat 78 centimetrů velkého draka něco stojí), stejně jako dodatečný finanční obnos na daň. Jestli vám tyto vyšší částky nevadí, balíček očekávejte v průběhu února příštího roku. Čekání si lze zkrátit přečtením oficiálních pravidel.

Nejnovější články