V Meeple Inc tvoříte deskové hry a vyrovnáváte si je na poličku
Novinka zdroj: Cogito Ergo Meeple

V Meeple Inc tvoříte deskové hry a vyrovnáváte si je na poličku

7. 3. 2024 13:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Deskové hry mají tu krásnou vlastnost, že nám zprostředkovávají opravdu nejroztodivnější zážitky, čehož je snad nejhezčím důkazem chystaná novinka Meeple Inc. V této deskové hře totiž tvoříte… deskové hry!

Jedná se o poměrně tradiční worker placement, jehož prostřednictvím se „simuluje“ tvorba deskových her. Stanete se manažerem smyšleného, leč názvem povědomého vydavatelství, které bude tvořit, vyrábět a vydávat deskové hry. A vše to prezentuje neskutečně roztomilým způsobem.

Tak například tu máte šestistranný stůl v podobě třívrstvého kartonu, pod nějž částečně zasunujete u něj „sedící“ karty designérů a ilustrátorů, kteří pracují na prototypu deskovky. Tu ztvárňuje funkční krabička uprostřed stolu, do které fyzicky vkládáte nejrůznější komponenty tvořící hru.

Meeple Inc zdroj: Cogito Ergo Meeple

Jakmile je hra hotová, její pidi krabičku zavřete víkem a pokud se jí podaří vyhrát nějakou cenu, můžete si jí vystavit ve společné poličce/kallaxu, tedy v síni slávy. Ze všeho čiší naprostá vášeň tvůrců k tématu a na pohled se jim to podařilo zpracovat opravdu parádně.

Tedy primárně v případě dražší deluxe edice. Hru Meeple Inc si můžete pořídit v probíhající kampani na Gamefoundu, kde vás základní krabice vyjde na 1 300 korun a většina jejích komponent je v kartonu.

Deluxe verze vyjde na 2 tisíce korun a místo kartonové poličky dostanete poctivý dřevěný kallax, akrylové figurky, kovové trofeje, místo kartonových žetonů obsahu deskovek budete mít nabarvené dřevo, stejně jako dřevěné stojánky pro „cedule“ vaší firmy.

No a pak je tu ještě možnost pořídit si za 3 500 korun all-in, který navíc obsahuje obaly, dřevěné stolky, kovové mince a rozšíření, které do hry přidá nutnost zalíbit se influencerům. Poštovné se podle zvolené úrovně pohybuje od 200 do 380 korun a z celkové částky ještě uhradíte 21% daň.

Pokud máte hlouběji do kapsy, ale Meeple Inc prostě potřebujete mít, tak můžete využít i takzvaný Stretch Pay, tedy možnost rozdělit si platbu na šest splátek bez navýšení. Rozesílání her by mělo odhadem začít letos v listopadu a pokračovat až do března příštího roku.

Nejnovější články