V Legendách Dávnozemě stojí, že novinky Bílý hrad a Moje kavárnička postihla Obleva
Novinka zdroj: vlastní foto

V Legendách Dávnozemě stojí, že novinky Bílý hrad a Moje kavárnička postihla Obleva

26. 9. 2023 10:55 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Kdo ještě nemá hluboko do kapsy a police mu stále nehrozí prasknutím pod tíhou všech těch deskovek, ten se může radovat, protože čeští vydavatelé přicházejí s další várkou lákavých novinek.

Bílý hrad

Už nějakou dobu můžete objevovat kvality české verze hry Katedrála, kterou u nás vydali BoardBros. Tvůrci této jedinečné deskovky letos v Essenu uvedou svou další hru The White Castle, která rovněž vyjde v češtině, ale v tomto případě se o lokalizaci postarají v TLAMA games.

Bílý hrad vás vezme do Japonska v roce 1761 a bude po vás chtít efektní správu zdrojů spolu s worker-placementem. A ani tentokrát u toho nebudou chybět kostky. Vaši dělníci budou udržovat zahrady titulního paláce, bránit ho a v neposlední řadě budou stoupat ve společnosti, protože cílem je zajistit to nejlepší postavení pro váš klan. Hra dorazí v říjnu.

Legendy Dávnozemě

Největší hrou z dnešního seznamu jsou bezpochyby Legendy Dávnozemě od Fox in the Box. Jedná se o strategickou hru s worker-placementem, engine-buildingem a převahou na herním plánu, která překvapí celkem šestnácti jedinečnými frakcemi s unikátními dělníky.

Aby toho nebylo málo, tak kromě interakce na modulárním herním plánu si ještě každý hráč buduje vlastní tablo z karet, které může aktivovat místo umisťování další figurky. Hra se pyšní dynamikou a jednoduchými pravidly, ale také vysokou variabilitou, díky níž bude každá partie jiná. Zájemci už mohou pro svou krabici vyrazit do obchodu.

Obleva

Za Mindok se dostavila hra Obleva, kterou najdete v obchodech od příštího pondělí, tedy 2. října. Jedná se o strategickou hru pro zkušené hráče, v níž se se svým jedinečným kmenem budete rozšiřovat po herním plánu, aktivovat nejrůznější stroje a využívat jejich předností, stavět továrny, zabydlovat prastaré lokace a učit se novým technologiím.

Ve hře sehrají hlavní úlohu karty, které lze využít několika způsoby, a protože si pořizujete nové, najdete tu i deckbuilding. Obleva rovněž láká na kampaň, která postupně přidává další karty a pravidla a hru tak činí ještě komplexnější.

Moje kavárnička + Borderlands: Mr. Torgue a jeho aréna drsňáctví!

Nakonec tu máme Blackfire, který po předešlých sedmi oznámeních naskladňuje Mojí (Jejich?) kavárničku. Káva vládne světu a nabývá nejrůznějších podob, takže není divu, že inspirovala hned několik stolních her.

V Moje kavárnička se každý hráč snaží vybudovat kavárnu s nejlepší reputací, čehož lze docílit včasným vyřízením objednávek. Hráči tu sbírají ingredience na společné desce a servírují tak nejrůznější kofeinové nápoje. Pokud objednávku nevyřídíte včas, přijdete o body. Hra vychází v pátek 29. září.

Blackfire kromě toho ještě oznamuje dokončení překladu deskovky Borderlands: Mr. Torgue a jeho aréna drsňáctví! Jedná se o stolní adaptaci videoherní střílečkové série Borderlands, která prý dorazí příští rok blízko stolního Skyrimu. Bude tedy zajímavé sledovat, v jakém případě se fanouškovská základna víc protíná s deskovkami.

Nejnovější články