Udělejte ze sebe hudební hvězdu v Rock Hard: 1977 od basistky kultovní kapely
Novinka zdroj: Devir

Udělejte ze sebe hudební hvězdu v Rock Hard: 1977 od basistky kultovní kapely

16. 11. 2023 13:21 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Být rockovou hvězdou není jen tak! Neúprosné večírky, příliv drog, deprese a tlak, častokrát vedoucí k nepěkným koncům. Ale samozřejmě to má i své světlé stránky. Stát na pódiu a nasávat tu neuvěřitelnou atmosféru davu skandujícího vaše jméno a zpívajícího vaše písničky? K nezaplacení. Nicméně to se podaří jen několika vyvoleným. Pro všechny ostatní je tady Rock Hard: 1977.

Rock Hard: 1977 zdroj: W. Eric Martin

Chystaná deskovka je společným dítkem vydavatelství Devir a Jackie Fox. Jestliže je vám jméno autorky povědomé, není divu. Jedná se o basistku dívčí kapely The Runaways, která vydláždila cestu podobným ženským projektům a díky nezapomenutelnému hlasu i osobnosti Joan Jett přinesla hity jako Cherry Bomb nebo Queens of Noise. Foxová se navíc docela uchytila v zábavním průmyslu, jelikož je čtyřnásobnou vítězkou oblíbené soutěže Jeopardy!, objevila se v několika dokumentech a vytvořila trilogii The Adventures of the Chubby Slugz.

Rock Hard: 1977 je pro ni první velkou stolní hrou, která do velké míry odráží její hudební kariéru. Je zasazená do roku, v němž vyšla první nahrávka The Runaways s Foxovou v sestavě a pokusí se zachytit, jaké to je být rockovou hvězdou. Zahrají si dva až čtyři hráči, kterým to zabere až 90 minut.

Všichni rockeři a rockerky rozdělí svůj čas mezi aktivity, jako je psaní písní, zkoušení, hraní koncertů a smlouvání s labely, u nichž si musíte pohlídat autorské honoráře a případnou bonusovou propagaci. Jednotlivé aktivity se budou dít v rámci maximálně devíti kol, které zachycují jeden typický den v životě hvězdy. Takže za světla můžete pracovat, zatímco po nocích se vydáte na večírek, abyste si zvedli reputaci. Jenom musíte dávat pozor, abyste to nepřehnali.

Pokud se to stane, můžete si dopřát nějaké „sladkosti“, které vám rozjedou cukrovou horečku a zlepší vaší výkonnost. K tomu ostatně slouží i jednotlivé unikátní schopnosti postav. V tomto ohledu je docela sympatická podoba desek jednotlivých hráčů, jež jsou vyhotovené ve stylu kytarových zesilovačů s číselníky a otočnými knoflíky.

Autorka na projektu pracuje minimálně od poloviny roku 2021 a s jejím vydáním se počítá na příští Gen Con, který proběhne začátkem srpna 2024. Na hře kromě zmíněných stran ještě pracuje ilustrátorka Jennifer Giner, pro níž se taktéž jedná o deskoherní premiéru.

Nejnovější články