Tvůrci Psího parku vás ve své další hře Forever Home nechají zachraňovat zatoulané pejsky
Novinka zdroj: Birdwood Games

Tvůrci Psího parku vás ve své další hře Forever Home nechají zachraňovat zatoulané pejsky

20. 4. 2023 16:59 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Psí park už určitě znáte. Už jste si u nás mohli přečíst recenzi jak základní hry, tak jejích dvou rozšíření a pokud nás opravdu bedlivě sledujete, jistě vám neunikla ani zpráva o chystaném velkém rozšíření New Tricks, které se za nedlouho objeví na Kickstarteru. Tím ale autorská dvojice Lottie a Jack Hazellovi z vydavatelství Birdwood Games se psi ještě nekončí.

Jak se ukázalo, tvůrci v mezičase připravují svou druhou hru Forever Home, v níž se stanete majiteli útulku a budete tak poskytovat přístřeší zatoulaným pejskům, kteří díky vám mohou dostat druhou šanci na spokojený život. V rámci partie se budete snažit dokončovat karty tréninku a hledat pejskům nové páníčky, s nimiž si budou rozumět.

Hra kombinuje prvky sbírání sad, draftování a umisťování dílků. Má být jednoduchá na naučení, její partie budou svižné (20 až 45 minut) a usednout k ní může až pět hráčů, přičemž se myslí i na sólisty (seznam komponent prozrazuje 20 dedikovaných karet s jednou stupnicí). Na konkrétní pravidla si ještě musíme počkat, ale Forever Home by měla spadat do ranku her jako Azul, Kaskádie a Draftosaurus.

zdroj: Birdwood Games

Sympatické je, že v tomto případě se tvůrci rozhodli obejít celý crowdfunding a hra půjde rovnou do prodeje. Už teď si jí můžete na oficiálních stránkách studia předobjednat za 33 liber (880 korun plus samozřejmě poštovné z ciziny) a vaším směrem bude odeslaná již v září. Dá se ale snad předpokládat, že ji bude možné zakoupit i v našich specializovaných obchodech a kdo ví, třeba se někdo zhostí i české lokalizace.

Nejnovější články