Tvůrčí duo Wolfgang Kramer a Michael Kiesling vás vezme do Egypta v Terra Pyramides
Novinka zdroj: Korea Boardgames

Tvůrčí duo Wolfgang Kramer a Michael Kiesling vás vezme do Egypta v Terra Pyramides

11. 1. 2024 15:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Vývojáři Wolfgang Kramer a Michael Kiesling stojí za takovými peckami, jako je Azul, Rivalové či El Grande a společně se sešli například u projektů Toulavé věže, Paris, Paláce Carrary a Kořist. Nyní se vás dohromady pokusí zlákat na výlet do Egypta, kde z vás udělají stavitele pyramid v Terra Pyramides.

Téma to není zrovna originální, ale z hlediska herní náplně by rozhodně mohlo být o co stát. Vypadá to ne velice jednoduchá pravidla, která ale nabízejí spoustu možností a cest k získání bodů. Hráči ve svých tazích totiž umisťují na sdílený plán všeho všudy jednu destičku.

Ale pak se začnou dít věci, protože se aktivují úplně všechny dříve položené destičky, kterou jsou s právě umístěnou v přímé linii (i diagonále). Takové destičky poskytují dělníky, suroviny nebo peníze. Peníze vám umožní provést bonusové akce (zisk žolíkové suroviny, výběr konkrétního dílku...).

Suroviny a dělníci jsou potřeba ke stavbě pyramid. Ty se vztyčují na konkrétních místech na herním plánu a dělníci musí být schopní k nim dojít v oné přímé linii. Pokud máte na staveništi tři své dělníky a dostatek surovin, postavíte další patro pyramidy, která se svou výškou nabývá i na bodové hodnotě.

Krabice pak ještě obsahuje dva moduly, které základní, rodinám přístupnou hru zesložiťují přidáním dalších strategických možností.

A to je zhruba tak vše, o čem Terra Pyramides je. Jednoduchá pravidla, potenciálně zábavný průběh. Jak moc zábavný se dozvíme už brzy, jelikož hra má vyjít z kraje roku 2024 (byť se už teď dá sehnat díky její dostupnosti v posledním Essenu).

Nejnovější články