Třetí sezóna Final Girl nabídne pekelníka, osmdesátky a nelítosného vetřelce
Novinka zdroj: Van Ryder Games

Třetí sezóna Final Girl nabídne pekelníka, osmdesátky a nelítosného vetřelce

21. 9. 2023 15:08 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Systém hry Final Girl je unikátním spojením hororového slasheru a čisté sólovky, kde se v roli hrdinky snažíte porazit vraha lačnícího po vaší krvi. Jednou z unikátností projektu je, že si zakoupíte základní krabici s nutnými komponenty, ke kterým následně dokupujete jednotlivé filmy, fungující jako samostatná dobrodružství, která můžete mezi sebou volně kombinovat.

Dosud vyšly dvě série po pěti filmech, ale v příštím roce je doplní série třetí, která aktuálně plení peněženky na Kickstarteru, kde vybrala už téměř 22 milionů korun. Opět přidá pětici nových filmů, takže jich dohromady bude rovných 15.

To znamená, že pokud budete vlastnit všechny tři sezóny, dostanete celkově 225 možných kombinací hrdinek, vrahů a lokací, starajících se o opravdu pěknou variabilitu. Aby se zůstalo u řeči čísel, tak třetí série přidá 5 nových vrahů a lokací doplněných o 10 unikátních přeživších dívek.

The Killer from Tomorrow na vás dýchne osmdesátkovou synthwave atmosférou, jelikož se odehrává v neonovém obchoďáku, kde vás nahání lovec z budoucnosti. Záři ostrých světel můžete vyměnit za temnotu v Hell to Pay, kde se postavíte nechutnému pekelníkovi. Městečko Falconwood zase sužuje zvláštní entita z paralelní dimenze, kterou do našeho světa přinesly vládní experimenty.

Final Girl Series 3 zdroj: Van Ryder Games

Jakmile budete mít dost těchto nadpřirozených jevů, v The Marrek Murders se můžete vrátit k poněkud zemitější a pořádně krvavé atmosféře, kterou umocní krutý vrah The Tormentor v jeho skladišti. Snímek Don't Make a Sound na vás zase pošle mimozemskou stvůru The Eyeless, kterou na Zemi vyslali s jediným úkolem – zbavit ho veškerého života, aby se planeta připravila na teraformaci.

Všechny novinky stojí na základech stále stejných jednoduchých pravidel. Za pomoci karet vykonáváte akce, jejichž úspěšnost určují kostky. K tomu hledáte vybavení, zachraňujete oběti a snažíte se porazit soka dříve, než vám dojde čas. Právě čas je hlavní komoditou, která funguje jako místní platidlo, jehož rozhodně nemáte nazbyt. Tím spíše, že za něj můžete dokupovat i nové karty.

Jestli máte zájem o novou porci obsahu pro Final Girl, už tradičně si jej lze pořídit několika možnými způsoby. Nejlevnější je za 460 korun, za které si vyberete jeden z pěti nových filmů. Jestli ale chcete všechny, zaplatíte už 2 270 korun. V obou těchto případech se počítá s tím, že již vlastníte základní krabici. Pokud ne, můžete si ji zakoupit za dalších 460 korun.

Jakmile utratíte alespoň 3 200 korun, získáte k novinkám rovnou i figurky a všechny bonusové odměny. Když přihodíte ještě jednu další tisícovku, máte nárok na „ultimátní“ edici, v níž jsou v podstatě všechny bonusy, které se týkají třetí série (až na Mystery Box). Pomyslným svatým grálem je kolekce za 12 600 korun, kde naleznete veškerý obsah, který do hry kdy vyšel a vyjde.

Na poštovné si připravte 440 až 1 050 korun + daň. Jestli půjde všechno podle plánů, třetí série k fanouškům dorazí v průběhu října 2024. Existuje ovšem jedna výjimka.

Tým ještě připravuje první speciální film The North Pole Nightmare, ve kterém vás bude nahánět Krampus v Santově vesničce. Scénář v kampani můžete aktuálně získat za pouhých 230 korun + doprava (pokud se vybere dostatečně velké množství peněz, může být i zdarma). Navíc vám stihne přijít už do letošních Vánoc, čímž spolehlivě uhasíte chutě po novém obsahu.

Na závěr připomeneme, že Rexhry ve spolupráci s dalším českým vydavatelstvím Fox in the Box stále chystají překlad první série. Proto, jestli máte problém s angličtinou, si v budoucnu tento unikátní zážitek zahrajete i bez jazykové bariéry. Jenom se stále neví, kdy přesně se tomu stane a zda se časem dočkáme i dalších sezón.

Nejnovější články