Rexhry a Fox in the Box spojují síly u sólovky Final Girl
Novinka zdroj: Rexhry

Rexhry a Fox in the Box spojují síly u sólovky Final Girl

25. 1. 2023 13:08 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Čeští vydavatelé Rexhry a Fox in the Box už v minulosti spojili své síly, kdy nám společně přinesli českou verzi velice povedené kooperativní hry Duchové ostrova. Tato spolupráce se oběma zúčastněným stranám líbila, takže aktuálně pracují i na rozšířeních pro zmíněný titul. A aby toho nebylo málo, tak svým fanouškům ještě společně česky přinesou celou první sezónu hry Final Girl.

Tento titul, který původně vyšel v roce 2021 pod hlavičkou Van Ryder Games a jeho autory jsou Evan Derrick (The Dark Quarter) a A. J. Porfirio (Hostage Negotiator), hráčům umožní se převtělit do kůže titulní finální dívky, která se v rámci béčkového hororu utká s krutým vrahem. Jak je tedy evidentní, hra vzdává hold filmovým slasherům, do kterých třeba patří série Pátek 13. či Halloween. Takže už z tohoto principu se jedná o čistě sólovou záležitost.

Princip hraní pak není nijak zvlášť komplexní a bez problémů by ho měli zvládnout i jen mírně pokročilí hráči. V podstatě nejhlavnější součástí jsou karty, které budete hrát a aktivovat jejich efekty, kdy pro určení úspěšnosti těchto efektů je potřeba hodit kostkami. Nicméně hraní těchto karet vás stojí určité množství herního času, kterého hlavní hrdinka rozhodně nemá nazbyt. Ovšem za herní čas si taktéž lze dokupovat lepší karty, takže se jedná o vitální komoditu, s níž je třeba zacházet hbitě, ale s rozmyslem. 

Jak už bylo řečeno, české vydání pokryje rovnou celou první sérii, což dohromady dává celkově 10 hlavních protagonistek, které se vydají do 5 různých lokací, v nichž se postaví 5 různým záporákům. Každý z těchto antagonistů má pak k duhu celkově 3 temné schopnosti a 3 karty finále, z nichž se při každé seanci vybere jedna dvojice. Takže by neměla být nouze o nějakou tu znovuhratelnost.

Datum vydání prozatím prozrazeno není. Taktéž se ani neví cena či skutečnost, zda bude třeba celou první sérii zakoupit v rámci jednoho balení, nebo jestli si jednotlivé filmové sady půjde nakupovat zvlášť.

Nejnovější články