Studio Lucky Duck Games stojící za Kronikami zločinu a Cestami osudu už není nezávislé
Novinka zdroj: Vlastní foto autora

Studio Lucky Duck Games stojící za Kronikami zločinu a Cestami osudu už není nezávislé

23. 4. 2024 9:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Před pouhými třemi měsíci se společnost Funko rozhodla prodat své deskoherní odvětví Funko Games (a rozpustila tak tým Prospero Hall, který si založil nové studio) hračkářskému gigantu Goliath Games se 43letou tradicí.

A protože rodinná společnost Goliath nemá díky svému postavení na světovém trhu (je třetí největší herní společností v Severní Americe) hluboko do kapsy, znovu vyrazila na nákupy, z nichž si odnesla 8 let staré studio Lucky Duck Games.

V roce 2016 ho založil programátor Vincent Vergonjeanne a ilustrátor Mateusz Komada, jejichž první vydanou hrou byla Vikings Gone Wild. Pořádný úspěch přišel ale „až“ s druhou hrou Kronika zločinu, která novátorským způsobem propojila stolní zábavu s mobilními technologiemi.

Následovala adaptace mobilní hry Kingdom Rush: Trhlina v čase a evoluce systému Kroniky zločinu ve středověké hře Cesty osudu, přičemž na stejné technologii běží i poslední hra The Dark Quartet. Všechny hry se dočkaly rozšíření, některé i pokračování či alternativních verzí a vybraly na svůj vznik miliony až desítky milionů korun.

Goliath Games zase stojí za hrami jako Triominos, Rummikub a Sequence, zatímco ve svém odvětví Endless Games zaměřeném na moderní deskovky slaví úspěch s Unsolved Case Files a Shit Happens, k nimž se přidají hry z portfolia Lucky Duck Games.

Cena této akvizice zveřejněná nebyla, ale vedení studia zůstává a má si prý zachovat svou nezávislost i v rámci Goliath Games (jestli je něco takového vůbec možné) a nadále pracovat na inovativních hrách, přičemž akvizice se má postarat jen o to, že hry od Lucky Duck Games budou dostupné na více trzích a osloví tak více hráčů. Ale až čas ukáže, jaký je Goliath ve skutečnosti pán…

Nejnovější články