Staňte se nejlepším post-apokalyptickým jezdcem v nebezpečných bouřích světa Storm Raiders od Shema Phillipse
Novinka zdroj: Arkus Games

Staňte se nejlepším post-apokalyptickým jezdcem v nebezpečných bouřích světa Storm Raiders od Shema Phillipse

6. 2. 2024 11:34 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Shema Phillipse téměř určitě znáte díky jeho studiu Garphill Games – celku, který vydává historické trilogie, jako je Jižní Tigrid nebo Západní království. Už málo se však ví, že je Phillips součástí ještě jednoho týmu jménem Arkus Games, jenž vydává hry nikoliv z historie, ale z fikčních světů. A přesně do této kolonky zapadá i chystaná hra Storm Raiders, která aktuálně vybírá peníze na Kickstarteru, kde zatím získala 2,8 milionů korun.

V té renomovaný tvůrce umožní návštěvu post-apokalyptického světa Atlantis, který už po tisíce let sužuje nebezpečná trhlinová bouře. Ta všechny přeživší odstřihla od Starého světa, jemuž kdysi vládli, a uvěznila za zdmi poslední lidské bašty.

Jak ale roky ubíhaly, lidé začali nacházet cesty, jak vyrážet za zdi města a v bouři získávat cenné zdroje, které se sem dostávaly z druhé strany. Tím započal věk bouřných jezdců – odvážlivců, kteří se nebojí riskovat své životy pro dobro ostatních.

Storm Raiders zdroj: Arkus Games

Madmaxovská premisa slouží jako kulisa pro středně komplexní zábavu, v níž naleznete prvky získávání kostek, správy zdrojů a sbírání sad. Sólisté, případně až čtyři hráči si vyzkouší právě nájezdy za bouří, aby získali vraky, plnili kontrakty a dostávali medaile.

S tím jim pomůže odvážná posádka s odlišnými schopnostmi, a hlavně samotné vozidlo, které může být tříkolkou, letadlem nebo ponorkou. Za pomocí kostek se vždy rozhodnete, jestli chcete cestovat, nebo jestli si vezmete čas na opravu a odpočinek. Po šesti kolech se spočítá prestiž a vítěz se zapíše do historie.

Storm Raiders zdroj: Arkus Games

Autor těmito prvky slibuje, že půjde o napínavé dobrodružství, v němž se neustále budete pohybovat na tenké hranici mezi úspěchem a drtivým koncem. Díky kombinaci vozidel a posádky současně tvrdí, že každá partie bude výrazným způsobem odlišná, čemuž přidává i oboustranná herní mapa. Sezení navíc nezabere zase tolik času, protože každý z hráčů má pouze 12 tahů, které musí maximálně využít ve svůj prospěch.

Jestli chcete vědět, jak to všechno působí v pohybu, můžete si Storm Raiders rovnou vyzkoušet v Tabletopii nebo Tabletop Simulatoru. Případně jděte tradičnější cestou a bedlivě si prostudujte pravidla.

Hru si následně můžete pořídit v kickstartertové kampani, ve které studio nabízí základní verzi za sníženou cenu i deluxe edici. Ta se oproti základu liší propracovanějšími komponenty, kam patří třeba akrylové figurky, dvouvrstvé hráčské desky, dřevěné zdroje, hezčí pytlíček a speciální insert. Současně se zase tolik neliší ani cena, protože běžnou verzi získáte za 1 400 korun, zatímco deluxe za 1 860.

Též si můžete připlatit a za zhruba 2 910 korun získat variantu s minirozšířením Deadly Decisions (přidává další vozidla a speciální prvky), kovovými medailemi a speciálním balíčkem plného odznáčků a art printů. Ke každé z úrovní navíc dostanete promo balíček pěti dodatečných postav.

Tou dost možná nejlepší zprávou je, že v tomto případě je daň započítaná už v uváděných cenách. To znamená, že zaplatíte akorát 350 až 560 korun za dopravu a tím vaše výdaje končí. Poté už můžete pouze čekat na to, až vám hra přijde v průběhu listopadu.

Nejnovější články