Staňte se čarodějnicí v magickém světě Witchbound
Novinka zdroj: Dark Doll Games

Staňte se čarodějnicí v magickém světě Witchbound

31. 1. 2023 14:03 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Ačkoliv jsme si mohli v dětství myslet, že řady čarodějnic tvoří pouze jedovaté, hrbaté, proschlé a bradavičnaté jedubaby, není to pravdou. Čarodějnice totiž mohou být i roztomilé, mladé a dobrosrdečné, kdy se snaží svými schopnostmi pomoci obyvatelům i zemi kolem sebe. A přesně to je i případ čarodějky z chystané čisté sólovky Witchbound, kterou aktuálně lze podpořit v rámci kampaně na platformě Gamefound.

Tato prvotina Thatchera Cohena vycházející pod hlavičkou jeho mladičkého vydavatelství Dark Doll Games vás totiž zanese do malebných krajin barevného a pohádkového ostrova Coven Cove. Na něm se už více než 100 let neobjevila žádná pravá čarodějnice. Ale to platí jenom doteď, protože vy, mladá dívka, jste shodou náhod v sobě magické schopnosti probudili. Abyste jim však mohli řádně porozumět, musíte odhalit tajemství čarodějnic, které tu byly před vámi.

Proto se vydáte objevovat zdejší kouzelný svět v rámci příběhové kampaně, která by vám měla vystačit na minimálně 30 hodin herního času. Během hraní budete objevovat různá zákoutí, navštěvovat obchody a interagovat s ostatními postavami. Postupně pak budete získávat nová kouzla a výbavu, kterou můžete využít třeba při překonávání překážek, ale také v rámci střetů s nepřáteli. Svět kolem vás se navíc bude neustále měnit, takže vás vždy čeká nějaké překvapení.

Witchbound 6 zdroj: Dark Doll Games

Celé vaše snažení se bude odehrávat v knížce, ve které naleznete krásně ilustrované interiérové a exteriérové scény. V těchto scénách pak naleznete unikátní čísla (někdy zcela evidentní, někdy skrytá), která jsou přímo spojená s příběhovou knihou, jež nabízí více než 200 stránek textu. A jelikož vás kromě hlavního příběhu čeká i porce různých vedlejších odboček, tak je třeba hrou projít vícekrát, abyste objevili vše. Proto je dobrou zprávou, že ačkoliv se jedná o legacy hru, tak ji můžete hrát znovu a znovu, akorát si některé komponenty budete muset zdarma dotisknout.

Tvůrci v rámci kampaně už po necelé hodině a půl vybrali svůj nastavený cíl v hodnotě necelých 330 tisíc korun, takže hra se do světa bez problémů podívá. Nyní už mají na kontě přes 1,8 milionu korun, což v praxi znamená už několik odemčených bonusových cílů, které podporovatelům přidají dodatečné herní scény a střety.

Witchbound 8 zdroj: Dark Doll Games

Jestli se k těmto podporovatelům chcete přidat, tak aktuální cena za základní kopii hry je necelých 900 korun (v ceně jsou i odemknuté bonusové cíle). Za dvojnásobnou částku ještě výhodně získáte všechny dostupné doplňky, tedy osobní deník, kompendium místního světa, dřevěné žetony a první sezónu vedlejších příběhů od různých tvůrců, které rozšíří vás zážitek.

Do speciálních odměn spadá i úroveň za 6 600 korun, v níž získáte všechno zmíněné výše, ale k tomu si můžete pojmenovat NPC a podílet se na jeho tvorbě. No a kdyby náhodou jste chtěli zaplatit 13 200 korun, tak se stanete majiteli stánku na vesnickém trhu, který si pojmenujete, vytvoříte jeho majitele a vymyslíte věc, službu nebo úkol, jež „u vás“ budou moci hráči zakusit. A to je vskutku sympatické.

A velice sympatické je i to, že se tvůrci dohodli s českým vydavatelstvím Tlama Games, díky čemuž rovnou vznikne i česká jazyková mutace, což jistě uvítají všichni tuzemští zájemci. Díky této české verzi tak dojde i na nižší cenu dopravy, která se pohybuje od 155 do 200 korun. VAT se v tomto případě neřeší. Na vydání by mělo v případě bezproblémovosti produkce dojít někdy během únoru 2024.

Nejnovější články