Sólovka Mini Rogue dostane celou řadu nového obsahu
Novinka zdroj: Nuts! Publishing

Sólovka Mini Rogue dostane celou řadu nového obsahu

17. 4. 2024 13:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Mini Rogue je skvělá, primárně sólová karetní hra, v níž se stanete dobrodruhem procházejícím jedno patro nebezpečných kobek za druhým. Díky Albi se dočkala češtiny nejen základní hra, ale i trojice rozšíření Hlubiny zatracení, Staří bohové a Blyštivý poklad, která přidávají nové karty a systémy.

Původní tvůrci ale mají se hrou ještě větší plány, když spustili kickstarterovou kampaň, jejímž cílem je zafinancovat vznik celé řady dalších rozšíření. V době psaní článku do konce kampaně zbývají necelé dva týdny a již se podařilo vybrat 1,6 milionů korun, tedy čtyřnásobek požadované částky.

Předmětem kampaně je hlavně Mini Rogue: The Council, což je samostatně hratelná hra, která ale zároveň slouží jako rozšíření pro původní Mini Rogue. Přináší své vlastní karty místností, bossů, hrdinů a nové systémy jako posily a Overlord.

zdroj: Nuts! Publishing

Mini Rogue: The Council můžete stejně jako původní Mini Rogue hrát sólo nebo v kooperaci dvou hráčů, ale když obě hry spojíte, můžete kooperovat až ve třech, případně se postavit tváří v tvář třem protihráčům.

Kromě toho je v kampani k dispozici rozšíření Mountain of Torments pro obě hry, které přidává zástup modulů, nové místnosti, hrdinu a finálního bosse. Kupříkladu můžete používat speciální karty, které si doberete dvě při každém sestupu do dalšího patra a musíte z nich vyhodnotit jednu, přičemž se má jednat o výzvu plnou těžkých rozhodnutí.

Mini Rogue: Mountain of Torments zdroj: Nuts! Publishing

Dále jsou tu prokleté šperky, které vám za určitou cenu pomohou, můžete nahradit lektvary magickými svitky a vcítit se tak do role kouzelníka a zvyšovat si obtížnost tormenty, což je jistě inspirace v Diablu.

A tím zdaleka nekončíme. Rozšíření Forgotten Guardians obsahuje bosse a hrdinku Druidku, která se mění do medvěda, rozšíření Beyond the Portal obsahuje hrdiny z Mini Rogue a The Council s novými ilustracemi od Nicolase Roblina se dvěma novými hrdiny Okultistou a Řemeslníkem a konečně Glittering Throne obsahuje foilové verze bossů a referenční karty z nového obsahu.

Vše si můžete zakoupit samostatně nebo v balíčcích v probíhající kampani. Mini Rogue: The Council stojí 480 korun a rozšíření Forgotten Guardians je k němu (i k dalším balíčkům) zdarma. Když si k tomu přihodíte Mountain of Torments, zaplatíte 730 korun a za vše nové dáte 1 140 korun. Zároveň se v rámci dodatečných cílů odemykají další karty a figurky.

Poštovné vás jistě potěší, jelikož plošně činí pouze 180 korun a zároveň je otravná daň již zahrnutá v ceně. S dodáním nového obsahu se ale počítá až v září roku 2025. Vydavatelství Albi bohužel ohledně možného počeštění nového obsahu zatím mlčí.

Nejnovější články