Battle Card od tvůrce Odhodlaných umožní zažít ty největší druhoválečné bitvy na minimálním prostoru
Novinka zdroj: Postmark Games

Battle Card od tvůrce Odhodlaných umožní zažít ty největší druhoválečné bitvy na minimálním prostoru

1. 9. 2023 9:26 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Postmark Games jsou specialisté na print-and-play tituly, které si můžete vytisknout doma na své vlastní tiskárně a směle se pustit do jejich hraní. Po cestovatelsky založených hrách se vydavatelství rozhodlo pro nový projekt od renomovaných tvůrců Davida Thompsona (série Odhodlaní) a Nilse Johanssona.

Hra nese jméno Battle Card a chce na minimálním prostoru o velikosti jedné „pohlednice“ simulovat ty nejzajímavější a největší bitvy druhé světové války, v nichž využíváte pouze šestistěnných kostek. Každý scénář se odehrává na jediném listu, který z jedné strany nabízí herní plochu/mapu, zatímco z druhé skrývá specifická i obecná pravidla, stejně jako výzvy, jimž budete čelit.

Na rozdíl od předešlých her studia půjde o čistě solitérní zážitek. V každém konfliktu se hráč stane velitelem jedné z mocností, s níž se pokusí splnit různé cíle. Myslí během toho třeba na zásobování, dělostřeleckou podporu a postup vojsk. Jedna hra zabere maximálně 10 minut a skládá se ze šesti rychlých kol, v nichž děláte důležitá rozhodnutí o tom, kdy je dobré útočit a kdy bránit.

Už nyní můžete zdarma vyzkoušet, jak se Battle Card hraje. Tvůrci totiž nabízí k vyzkoušení první scénář pojednávající o největší výsadkové operaci v dějinách – Market Garden. V tomto případě se zhostíte role Spojenců, respektive 1., 82. a 101. výsadkové divize, které se snaží získat kontrolu nad svými sektory, čímž udělají prostor pro postup 30. obrněné brigády na cestě do města Arnhem. Všechny potřebné soubory ke hraní naleznete na BoardGameGeeku.

Hra bude vycházet v sériích, z nichž první s několika prvními bitvami rozprostřenými od západní Evropy po severní Afriku i Tichomoří už brzy bude lákat první zájemce ve své kampani na Kickstarteru. Zatím nevíme, kdy bude kampaň spuštěná, kolik bude hra stát (předešlé hry studia stojí cca 110 korun) a kdy se do hraní pustíme.

Nejnovější články