Série Evoluce opustí planetu Zemi. V Evolution: Another World sledujete proměnu mimozemského života
Novinka zdroj: CrowD Games

Série Evoluce opustí planetu Zemi. V Evolution: Another World sledujete proměnu mimozemského života

26. 5. 2023 13:58 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Evoluce je docela chytrou rodinnou sérii stolních her, kterou můžete znát i z našich luhů a hájů, ve kterých vyšel původní titul pod názvem Evoluce: O původu druhů (brzy dojde na novou edici). Nicméně v zahraničí se tato značka neustále rozšiřuje, kdy zrovna v těchto dobách studio CrowD Games vybírá peníze na samostatně hratelný titul Evolution: Another World.

Jak už podtitul napovídá, tentokrát se přenesete do zcela nového mimozemského světa, kde se hráči pokusí zajistit dostatek energie proto, aby jejich druhy mohly transmutovat. První hráč, kterému se povede transmutovat tři stvoření, vyhrává.

Jádro hry ve velkém zůstává stejné, jen se jednotlivé mechaniky ještě trochu zjednodušují, aby bylo snazší do hry nastoupit. V praxi to znamená, že budete postupně vytvářet nové druhy, které dále za pomoci dodatečných karet vylepšíte o nové schopnosti a vlastnosti, s nimiž lze vykonávat různé akce. Tím si zahrajete na sílu přírody, která se snaží chytrými rozhodnutími překonat ostatní hráče. A bude to trvat maximálně hodinku.

zdroj: CrowD Games

Změnou ovšem je, že stvoření v této verzi nemohou zemřít (nesežerou je masožravci, čímž se myslí na hraní s dětmi). Zároveň součástí bude již rovnou sólový režim, jenž umožní průzkum nového světa i samotářům. Tím největším lákadlem a změnou, která se dá poznat na první pohled, je ale samozřejmě nové zasazení a vizuál, ve kterém na váš čekají opravdu líbezné roztomilé příšerky.

Kampaň na výběr peněz probíhá na Kickstarteru. Požadovanou částku v hodnotě 440 tisíc korun se podařila vybrat během dvou hodin a aktuálně na stránce svítí již čtyřnásobek, tudíž se odemknulo mnoho bonusů, jako jsou vylepšené žetony a nové karty.

Základní verze, která se podívá i do obchodů, vás v rámci kampaně vyjde na 660 korun. Na tu se zároveň nevztahují žádné odemknuté bonusy. Jestli chcete něco víc, musíte investovat 1 000 korun do speciální edice. V té se schovává hromada dodatečných karet, rozšíření pro 5 až 6 hráčů, alternativní podoba karet, dřevěné žetony a všechny odemčené bonusy.

Doprava se pohybuje od 220 do 310 korun a bude na vás uhradit daň (VAT). Když všechno půjde podle plánu, Evolution: Another World k zákazníkům dorazí v únoru 2024. Vyzkoušet si ji ale můžete už nyní v digitálním Tabletop Simulatoru. Současně je možné studovat pravidla, která naleznete na kartě hry.

Nejnovější články