Humble přináší výhodný balíček Starfindera, sci-fi odnože Pathfindera. Tentokrát i s fyzickým obsahem
Novinka zdroj: Paizo

Humble přináší výhodný balíček Starfindera, sci-fi odnože Pathfindera. Tentokrát i s fyzickým obsahem

25. 5. 2023 16:31 | RPG | autor: Michal Krupička |

Je vidět, že spolupráce s Humble Bundle se firmě Paizo vyplácí. Nabízí totiž další výhodný balíček RPG pravidel. Tentokrát se nazývá Solidarity Bundle a soustředí se na Starfinder, tedy sci-fi odnož slavných fantasy pravidel Pathfinder.

Pokud znáte jedny z pravidel, budete v těch druhých jako doma. Fungují totiž na stejných principech a samotné Paizo nazývá Starfindera „science fantasy“ hrou. Dokonce obě hry existují ve stejném vesmíru, jen planeta, na které se odehrává Pathfinder, zmizela neznámo kam a Starfinder pojednává o tom, jak by se rasy a kultury vyvíjely dál až do doby mezihvězdných letů. Přesto některá kouzla a další věci zůstávají přítomná i v nových pravidlech. Vaše skupinka se stane vesmírnými dobrodruhy a právě v tomhle balíku dostane vše, co potřebuje ke hraní.

Starfinder zdroj: Paizo

Pro úplné nováčky je tu Beginner Box obsahující zjednodušená pravidla i předpřipravené hrdiny. Samozřejmě nesmí chybět klasický Core Rulebook, kde najdete všechno, abyste mohli začít hrát. Návod, jak vytvářet postavy, všechna základní pravidla, předměty, ale i třeba návod, jak si připravit vlastní vesmírnou loď, kterou vaši vesmírní elfové, trpaslíci a androidi budou používat.

Pravidla pro vesmírné lodě rozšíří příručka Starship Operations Manual. Ta nabídne i pravidla pro boj v atmosféře, dogfighty nebo další schopnosti, které postavám pomohou lodě řídit. To ale rozhodně není všechno, však balík má 27 knih.

Šest z nich ukousne série příběhů, které se spojují v jedinou kampaň pod názvem Fly Free or Die. Vaše družina se nejdřív dostane do konfliktu se skupinou zabijáků při ochraně obchodníka a přes kampaň se propracuje až na samotný vrchol, jen aby se opět propadla na dno a dostala možnost se pomstít svým rivalům.

Pokud by to nestačilo nebo jste chtěli hlavní příběh něčím prokládat, je tu třeba one-shot s názvem System Takedown nebo Corporate Interest, který se zaměřuje na to, co vaši Starfindeři dělají v době, kdy neprozkoumávají vzdálené kouty vesmíru. Součástí balíků jsou i bestiáře, mapy nebo třeba zástěna pro vypravěče. Další knihy se zabývají rozšířením základního vesmíru o nové lokace, exotická monstra a další hratelné třídy postav.

Starfinder zdroj: Paizo

Tenhle balík má navíc jednu zajímavou variantu. Jde zakoupit buď za nějakých 530 korun, za které dostanete všechny knihy ve verzi PDF, anebo pokud zaplatíte 960 korun, dostanete navíc jednu z knih v pevné vazbě.

Konkrétně se jedná o Alien Archive 2. Ten se zaměřuje na všechny možné vesmírné potvory od mezihvězdných leviatanů přes písečné manty až po kostěné válečníky. Navíc přináší víc jak tucet dalších ras pro hráče včetně inteligentního slimáka. Nechybí ani nové technologie a pravidla pro magii zaměřenou na změnu těla.

Ke knize dostanete fyzicky ještě balíček karet na kritické zásahy. Ty náhodnými efekty upravují extra úspěchy vám i nepřátelům tak, aby do hry přinesly co nejvíc zábavy. Vyšší poškození je sice fajn, ale co když se místo toho vaše střela odrazí mezi nepřáteli, něco zapálí a tak podobně? Prostě líznete kartu a vyberete jeden ze čtyř efektů na ní napsaných. V případě téhle fyzické verze je potřeba počítat ještě s poštovným, které vychází na 500–1000 korun.

Jako už tradičně přichází Humble i s podporou charity. Výtěžek z tohoto balíčku jde tentokrát na The Trevor Project. Ten pracuje na prevenci sebevražd mezi gayi, lesbičkami, bisexuály, transgender lidmi nebo mladými lidmi, kteří zpochybňují sami sebe.

Humble prostě opět nabízí kompletní balík, který využijí hlavně ti, co chtějí do vesmírného fantasy od Paiza zčerstva naskočit. Cena fyzické příručky je sice trochu vyšší hlavně kvůli poštovnému, ale i tak věřím, že v kombinaci se zbytkem knih může být pro někoho lákavá. Výhodnější balík pro ty, co by chtěli vyzkoušet sci-fi verzi Pathfindera, najdete těžko.

Nejnovější články