Série Břink! se rozrůstá o další hru Clank! Catacombs s modulárním herním plánem
Novinka zdroj: Dire Wolf

Série Břink! se rozrůstá o další hru Clank! Catacombs s modulárním herním plánem

22. 11. 2022 12:01 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Příval nový stolních her je v posledních dnech a týdnech opravdu příjemně nemalý, za což ostatně mohou i blížící se Vánoce, aby hráči měli velké možnosti výběru daru pod stromeček. A svojí troškou do tohoto přívalu aktuálně přispívá i společnost Dire Wolf, která do obchodů poslala svou novinku Clank! Catacombs.

Příznivci deckbuildingových fantasy her tento název pravděpodobně velice důvěrně znají, jelikož se jedná o nové dobrodružství z herní série Clank!, kterou tuzemští hráči díky vydavatelství Rexhry mohou znát pod českým názvem Břink! Nová hra nabízí samostatně stojící zážitek, který opět navrhl Paul Dennen stojící i za velice povedenou strategickou hrou Duna: Impérium.

Každopádně jak už název napovídá, tato nová výprava vás zavede do temných katakomb, v nichž dřímá kostěný drak Umbrok Vessna. V jejich stísněných prostorech na vás čekají všemožné záhady a nástrahy, zatímco zdejší svatyně bojácným dobrodruhům nabídnou obrovská bohatství a místní vězni budou doufat, že je osvobodíte. Avšak potichu a opatrně, ať nevyrušíte duchy, kteří vás mohou vystrašit k smrti.

Do zdejších hlubin se budete dostávat za pomoci portálů, kdy každá cesta do katakomb by vždy měla být do jisté míry unikátní, protože daný dungeon budete náhodně skládat z jednotlivých destiček. Ke hraní se vám bude určitě hodit více než 180 nových karet, ale příjemnou zprávou je, že lze zakomponovat i karty z předchozích projektů této série.

Rozhodně se ale sluší poznamenat, že jedna taková výprava by vám měla zabrat maximálně 90 minut a zážitek je určený hlavně pro 2 až 4 hráče. Jestli však patříte k zástupu sólistů, měli byste si stáhnout mobilní aplikaci Dire Wolf Game Room (z Google Play či App Store). Její nejnovější aktualizace totiž pro hru přináší sólo režim, který nabízí kampaň odehrávající se v rámci kapitol se speciálními pravidly, které zahrnují unikátní výzvy a cíle.

Hra Clank! Catacombs je aktuálně dostupná jen v zahraničí a musíte proto počítat s angličtinou. První předobjednávky se už pomalu dostávají ke svým majitelům, s nimiž se objevují i první ohlasy, které titulu na BoardGameGeeku přináší souhrnné hodnocení 8,1 z 10 (ze 134 místních recenzí).

Jestli hra vyjde i v českém překladu, to zatím není jisté. Kontaktovali jsme však vydavatelství Rexhry a bylo nám sděleno, že taková možnost je rozhodně na stole a aktuálně ji velice intenzivně zvažují. Nicméně moudřejší prý budou až v příštím roce.

Nejnovější články