Karetní hra Marvel Champions vítá starého známého „rosomáka“ a bouřlivou ženu
Novinka zdroj: Marvel Comics

Karetní hra Marvel Champions vítá starého známého „rosomáka“ a bouřlivou ženu

17. 11. 2022 9:18 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Ve spojení s karetní hrou Marvel Champions jsme v říjnu informovali o novém hrdinském balíčku, který do hry přináší sympatického zlodějíčka Remyho LeBeaua, který je známý spíš pod svým alter egem Gambit. A jak možná příznivci komiksové stáje Marvel vědí, tato postava je spojená s X-Meny, s nimiž se pojí i nově vydaná rozšíření. Specificky se jedná o tři dodatečné balíčky – dva z nich jsou hrdinské, zatímco poslední představuje nové scénáře.

První z rozšíření se zaměřuje na sympaťáka s velkou regenerací a stylovou kšticí – Wolverina. V jeho hrdinském balení naleznete předem sestavený balíček 40 karet, mezi nimiž se nachází i 16 přímo spojených s tímto hrdinou, které představují jeho ikonické schopnosti a vlastnosti.

Aby byl zachován duch této postavy, tak je balíček zaměřený na agresivní bojový styl hraní, kdy si budete prorážet cestu skrz padouchy za pomoci velkého poškození. V rozšíření navíc naleznete dodatečný modulární střet, který vám do hry přidá elitního nepřítele Lady Deathstrike, která vám svými divokými útoky a adamantiovými upgrady rozhodně dokáže zatopit.

Marvel Champions 12 zdroj: Fantasy Flight Games Marvel Champions 5 zdroj: Fantasy Flight Games

Ve druhém rozšíření zastupuje něžnější pohlaví bělovlasá Storm, která je zdatná v ovládání počasí. U ní opět platí, že přináší předem sestavený balíček s 15 kartami stvořenými přímo pro ní, doplněných o různé karty vůdcovství (některé i zcela nové).

Celkově se jedná o všestrannou hrdinku, která může využít svou surovou sílu, ale také za pomoci počasí kontrolovat atmosféru na bojišti. Stejně jako v předcházejícím případě platí, že balíček je doplněný o modulární střet, který tentokrát přidává nebezpečnou psionickou entitu The Shadow King, který je schopný ovládnout vaše spojence.

Poslední rozšíření se pak od předchozích dvou trochu liší. Jak zmiňuji v úvodu, nejedná se o dalšího hrdinu, ale o nové dobrodružství. To nese název MojoMania a pustíte se v něm díky 78 novým kartám do tří rozdílných scénářů (můžete je hrát jednotlivě i v rámci ucelené mini-kampaně), které vás zavedou do bizarního televizního světa Mojoverse.

V něm se postavíte známému obtloustlému superpadouchovi a jeho přisluhovačům, jako je MaGog či Spiral. Balíček navíc obsahuje šest modulárních střetů, kdy každý z nich je tematicky zaměřený na jiný televizní žánr a všechny je můžete použít k vylepšení zážitku jakékoli partie Marvel Champions.

Každý z balíčků hrdinů vás u vydavatele Fantasy Flight Games vyjde v přepočtu na necelých 400 korun, zatímco MojoMania vychází na 515 korun. 

Nejnovější články