Senjutsu: Bitva o Japonsko láká na počeštěné samurajské duely
Novinka zdroj: Tlama Games

Senjutsu: Bitva o Japonsko láká na počeštěné samurajské duely

4. 9. 2023 11:32 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Koncem roku 2021 se na Kickstarteru úspěšně zafinancovala deskovka Senjutsu: Battle for Japan, která lákala na krásné figurky samurajů, kteří bojují na život a na smrt v aréně s pomocí balíčků karet. Už během kampaně tvůrci slibovali deset jazykových mutací, ale čeština mezi nimi chyběla.

Teď už to ale neplatí. Překlad hry oznamuje české vydavatelství TLAMA games, takže se můžete začít těšit na Senjutsu: Bitva o Japonsko a jeho dvě rozšíření Stíny oceli a Klid před bouří. Základní hra obsahuje čtyři samuraje, každého s vlastním bojovým stylem a předpřipraveným balíčkem. Balíčky si ale můžete dle svého ještě před hrou upravovat.

Jádrem hry je hraní karet, které hráči vykládají před sebe tajně, aby je následně všichni najednou odhalili a provedli na nich uvedené úkony, ať už je řeč o útocích, obranách a dalších speciálních pohybech. Hra navíc obsahuje kooperativní kampaň, kterou můžete projít i sólo.

Zmíněná rozšíření přidávají po dvou dalších samurajích s unikátními přístupy k boji. Například Ašigaru se musí sehrát se svým psem Hačikem, mnich umí couvat a krýt si tak záda, zabiják je opravdu dobrý v útoku, ale křehký v obraně a námořník umí díky pistoli střílet na dálku.

Původní hra z Kickstarteru už se co nevidět konečně dostane ke svým podporovatelům, zatímco česká verze vyjde během listopadu. Doporučená cena základu činí 1 249, zatímco u rozšíření 599 korun. Jak je u tohoto vydavatelství zvykem, do zítřka můžete předobjednávat se slevou, a dokonce mít jedno z rozšíření za půlku při koupi obou najednou.

Nejnovější články