S vydavatelstvím Blackfire brzy vyrazíte na Jamajku i do kočičího záhrobí. Na podzim zase dorazí disneyovský Dixit
Novinka zdroj: Blackfire

S vydavatelstvím Blackfire brzy vyrazíte na Jamajku i do kočičího záhrobí. Na podzim zase dorazí disneyovský Dixit

15. 3. 2023 10:58 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Ruku na srdce, že by hráči deskových her neměli v aktuálním roce co hrát, to se opravdu říct nedá. Vydavatelství neustále a s pravidelným tempem doplňují naše poličky, skříně a jiné úložné prostory o další kousky, kdy to člověk ani pořádně nestíhá odehrát. Jestli se vám to ale nějakým zázrakem daří, tak nebojte. Od pátku v obchodech půjdou pořídit další novinky ze stáje vydavatelství Blackfire.

V té první se ponoříte do rumem nasáklé Jamajky. Jedná se o starší závodní pirátský titul, který na svět přivedla trojice Malcolm Braff, Bruno Cathala (Abyss, 7 Divů světa: Duel, Cyclades) a Sébastien Pauchon (Corinth, Yspahan). To znamená, že je o kvalitu víceméně postaráno a bavit by se měla celá rodina, případně skupina od dvou do šesti hráčů.

Seance pak vlastně zastupuje výroční závod, který kapitán Henry Morgan pořádá poté, co nechal svou pirátskou kariéru za sebou a stal se guvernérem Jamajky. Od té doby své bývalé kolegy na tento ostrov zve a jako oslava tohoto jejich „vítězství“ je právě pořádán zmíněný závod. V něm však nevyhraje zákonitě ten, kdo protne cílovou pásku jako první.

Vítězem se totiž stane hráč, který získá největší množství zlata, jež dostane jak za umístění, tak i za dodatečné vedlejší aktivity, které lze během závodu plnit. Hlavním hnacím motorem hry jsou karty a vaše deska lodi, ve které máte pět míst, kam umisťujete svou kořist.

Dixit Disney 1 zdroj: Blackfire

Pirátská tematika ale určitě není pro všechny. A to rozhodně není ani kombinace kočiček a nemrtvých. Ano, v pátek do prodeje také zamíří další variace na Výbušná koťátka, tentokrát nazvaná Zombie koťátka. Stále se veskrze jedná o tu samou zábavnou hru, kterou si zamilovala armáda lidí, avšak díky svému tématu přináší do série svěží vítr.

V této verzi totiž hrajete i potom, co jste vyřazení. Pokud vybouchnete, vrátíte se jako nemrtvá kočička, která má k dispozici speciální set karet, jimiž lze trápit stále živé hráče. To přináší dodatečné škodící prvky, kdy mrtvý hráč nemůže vyhrát, ale zase může pořádně zkomplikovat cestu za vítězstvím ostatním. Tuto variantu je možné hrát samostatně, ale také ji můžete nakombinovat s původní verzí.

Jak bylo uvedeno na začátku, oba tituly si půjde zakoupit od pátku. Třetí projekt však do obchodů dorazí až na podzim 2023 a je jím nový Dixit: Disney Edition. Samotný Dixit je už lety ošlehaná poetická hra, která si pěkně hraje s vaší fantazií. Když se ale namíchá s Disney molochem, vznikne spojení, které by mělo učarovat nejen fanouškům klasických pohádek této společnosti, ale vlastně i přímo samotné hry.

Tato edice v sobě bude skrývat 84 karet, kdy každá z nich zastupuje jeden snímek z dlouhého katalogu společnosti. Takže nebudou chybět klasiky, jako je Kráska a zvíře či Sněhurka a sedm trpaslíků, ale také novinky jako třeba pixarovská Proměna. A jestli se nezapomene ani na Planetu pokladů, budou mít autoři velké plus.

Nejnovější články