S hutnou eurovkou Galactic Cruise okusíte chutě kapitalismu vesmírného cestování
Novinka zdroj: Kinson Key Games

S hutnou eurovkou Galactic Cruise okusíte chutě kapitalismu vesmírného cestování

11. 3. 2024 8:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Pokud jste se v posledních dnech vyskytovali na Kickstarteru, velice pravděpodobně jste natrefili na úspěšnou kampaň eurovky Galactic Cruise od mladého kanadského celku Kinson Key Games, který se skládá z trojice Dennis Northcott, Koltin Thompson a T.K. King. Ta na ní pracuje už pár let a proto jistě ráda vidí, že práce sklízí nemalý úspěch, aktuálně ohodnocený více než 11 miliony vybraných korun.

Každopádně se není čemu divit, jelikož hra nabízí snad všechno, co odhodlaní deskovkáři hledají. Jde o hutný a pravidlově komplexní titul zcela ponořený do zvoleného tématu korporací pro vesmírné cestování.

Aktuální ředitel titulní společnosti se totiž za tři roky odebere do důchodu, takže pomalu začíná hledání jeho náhrady. Tou se může stát jeden z vedoucích. Jediné, co mu k tomu stačí, je přesvědčit představenstvo a svými skutky dopomoci firmě k lepším výsledkům.

To slouží jako kulisa pro soupeření až čtyř hráčů, kteří staví raketoplány, uspokojují potřeby zákazníků, rozšiřují firemní síť, vymýšlí nové technologie a rozšiřují počet zaměstnanců.

Galactic Cruise zdroj: Kinson Key Games

V zásadě se tak jedná o kombinaci worker placementu se sbíráním sad, kde umístíte pracovníka pro vykonání dvou akcí, vypustíte raketoplán do vesmíru nebo odvoláte všechny své pozemské pracovníky pro vyzvednutí finančních bonusů.

Skutky jednotlivých lidí pak přímo ovlivňují celou společnost, a to třeba změnami trhu se surovinami. Proto vám krok konkurenta může v konečném důsledku i pomoci. Nicméně stále se jedná o soutěž a CEO může být jenom jeden, tudíž se nezapomeňte zaměřit i na plnění cílů firmy. Čas utíká a vítězných bodů není nikdy dost.

zdroj: Kinson Key Games

Celé tyhle korporátní peripetie jsou pak ještě umocněné moc hezkým retrofuturistickým vizuálem od slovutného ilustrátora Iana O'Toolea, který krásně vybarvuje celkovou atmosféru. A kdyby se vám nechtělo vyloženě soupeřit s ostatními, můžete si užít i robustní sólový režim, kde se postavíte umělé inteligenci. Vzhledem k propracovanosti hry se nejedná o titul vyloženě pro nováčky, o čemž svědčí i herní doba, která se klidně vyšplhá na dvě a půl hodiny.

Jestliže se výzvy nebojíte, tak základ může být váš už za 2 080 korun v rámci probíhající kampaně. Když si však připlatíte ještě dalších 700, dostane rovnou i obě chystaná rozšíření – Advancements a Accommodations. Ty vám základ obohatí o dodatečné, volně kombinovatelné moduly s novými plánky, technologiemi či experty. Celkově utracené 3 000 korun vám k tomu všemu navíc ještě přinesou akrylové žetony peněz a reklam, abyste si mohli do syta užít buržoazních výdobytků.

Docela zajímavou odměnu představuje ta v hodnotě 11 650 korun. Díky ní od studia získáte nejen výše zmíněný projekt, ale rovněž i všechny budoucí včetně jejich rozšíření. Jenom musíte vždy zaplatit dopravu a poplatky. Za 23 tisíc pak k tomu ještě získáte prototyp nebo se za 35 tisíc stanete členem rady ve hře.

Když už se letmo zmínila doprava, tak za tu tentokrát dáte 350 až 450 korun + daň. Ke všem zájemcům by Galactic Cruise měla přiletět v průběhu února příštího roku. Při čekání se už klidně začtěte do pravidel, případně hru zkoušejte v Tabletop Simulatoru nebo na Tabletopii.

Nejnovější články