Ve hře Philharmonix se stanete manažerem vesmírného orchestru
Novinka zdroj: Archona Games

Ve hře Philharmonix se stanete manažerem vesmírného orchestru

16. 2. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Že se ve vesmíru zvuk nešíří? Ale kdeže, právě naopak! A to nejen zvuk, ale i hudba. Jasným důkazem je přítomnost vesmírných orchestrů, které pravidelně vyráží na turné a odehrávají jeden koncert za druhým na rozličných planetách. Nevěříte? V tom případě jste asi na Kickstarteru ještě nenarazili na novinku Philharmonix od studia Archona Games.

To je ve sférách stolní zábavy více než zběhlé, nicméně u probírané novinky se rozhodlo dát šanci nové tváři, kterou je Faris Suhaimi. Ten s pomocí zkušeného ilustrátora Daniela Cunha vytvořil svou prvotinu, jež se rozhodně netají ambicemi, jelikož spojuje vědecko-fantastický žánr a hudbu do komplexního eurového worker placemenentu.

Jeden až čtyři hráči v něm na sebe vezmou roli manažera jednoho takového vesmírného orchestru, který se svou lodí cestuje vesmírem a zájemcům předvádí své kosmické symfonie, čímž získává prestiž (vítězné body). K tomu musí rekrutovat talentované muzikanty, které je potřeba dodatečné trénovat a vyvíjet jejich schopnosti. Během vystupování současně mohou uhranout vysoko postavené patrony, jejichž přízeň dává přístup k mnoha skvělým bonusům.

Tímto autor slibuje vtahující správu, která je navíc díky variabilnímu systému akčních bodů napínavá. Do partií totiž přináší lehce nevyzpytatelný prvek, kdy nestačí pouze důkladně plánovat, ale současně se musíte adaptovat. Proto odměňuje především ty nejflexibilnější přísedící, jež dobře pracují se zdroji a jejich dostupností. Jak to funguje či nefunguje v praxi, si můžete digitálně vyzkoušet v Tabletopii.

Když se vám to bude zamlouvat, základní variantu hry dostanete v přepočtu za necelých 1 900 korun. V této úrovni máte rovnou nárok i na dodatečný balíček pěti patronů a bonusové cíle, jichž se už pár odemklo, protože Philharmonix zatím vybralo trojnásobek požadované částky (1,62 milionů korun). Pohlednější deluxe verze pak vyjde na 2 350 korun a nabízí dvouvrstvé desky hráčů, akrylové žetony a dřevo zkrášlené sítotiskem. K tomu si ještě za 120 korun můžete dokoupit minirozšíření, jež přidává galaktický festival plný příležitostí.

Za dopravu v tomto případě utratíte 520 až 620 korun, k nimž ještě musíte připočíst otravnou daň. Jestliže plány půjdou dobře, hra by měla ke svým zájemcům dorazit někdy v květnu příštího roku.

Nejnovější články