V krásné kooperačce Beacon Patrol se stanete strážci moře
Novinka zdroj: Pandasaurus Games

V krásné kooperačce Beacon Patrol se stanete strážci moře

8. 6. 2023 12:18 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Moře a oceány jsou krásnou a do velké míry neprobádanou říší, která lidi stále dokáže překvapovat. Tyto vodní plochy však pro průzkum potřebují dostatečnou přípravu, nějaké ty znalosti, a hlavně schopnost orientace. Proto lidé v přístavech a na pobřeží vytvořili majáky, které mají za úkol námořníky vždy navést domu. Někdo se ale o ně samozřejmě musí starat. A od toho tu je majáková patrola.

Beacon Patrol je již třetí hrou návrháře Torbena Ratzlaffa, která relativně nedávno našla vydavatele ve společnosti Pandasaurus Games. Titul je kooperačním zážitkem pro 1 až 4 hráče, kteří se svými loděmi vyrazí hlídkovat na Severní moře, kde musí zkontrolovat a zajistit bójky, majáky a lodní cesty. Hlavním cílem ale je plně prozkoumat co největší vodní plochu tvořenou dílky, které postupně přidáváte. Plně prozkoumaný dílek je takový, který ze všech stran sousedí s nějakým jiným kusem moře.

Hra není nijak komplexní, takže by se do ní bez problémů měla dostat celá rodina. Detailní, avšak krátká pravidla můžete prostudovat na kartě hry. Platí ale, že jednotlivé partie jsou rychlé a zaberou 30 až 45 minut. Oku lahodí i chladnější vizuál, ve kterém dominují různé odstíny modré. Všeobecně Beacon Patrol působí podobným dojmem jako třeba chystané Deep Dive a Point City.

Hru si aktuálně můžete předobjednat na oficiálních stránkách v přepočtu za 450 korun. Všechny předobjednávky dostanou balíček několika promo dílků. Pro nás je ovšem poněkud problémové, že společnost v nedávné době musela pozastavit mezinárodní objednávky. Proto nezbývá než doufat, že se hra 26. červenec, kdy bude vypuštěná volně do obchodů, nějakým způsobem dostane až k nám. Případně se o ní třeba postará nějaký tuzemský vydavatel.

Kdyby se to ale nakonec nestalo, přesto bude existovat možnost, jak se do strážení moří vydat. Na rok 2024 se chystá digitální adaptace od studií Shapes and Dreams a BrutalHack. Z dostupných informací to vypadá, že půjde o převedení 1:1. Jenom je škoda, že nebude dostupný online multiplayer. Jestli vás tato verze zajímá, můžete si ji už nyní přidat do seznamu přání na Steamu.

Nejnovější články