Vyšla malá karetka Kořist od velkých autorů
Novinka zdroj: Albi

Vyšla malá karetka Kořist od velkých autorů

3. 3. 2023 12:43 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Tvorba Michaela Kieslinga vám jistě není cizí. Tento pán má na svědomí tolik populární sérii Azul, tedy mimo jiné. A i Wolfgang Kramer není úplně cizí jméno, když ho najdete na krabicích her jako 6 bere! a Rivalové.

Nicméně tito dva autoři docela často tvoří společně, díky čemuž vznikají fajnové hry jako Paris, Paláce Carrary, Tikal a z něj odvozená série či celkem nedávno Toulavé věže. A teď se k těmto hrám přidává jejich mnohem menší projekt Kořist.

Kořist právě vyšla v češtině od Albi, ale nejedná se přitom o vyloženě žhavou novinku. Původní hra zvaná Linko! vznikla totiž již v roce 2014, ale teď se vrací v jakési reedici. Jedná se o rodinnou karetní hru pro 2 až 5 hráčů od 10 let na zhruba 20 minut, v níž s pomocí karet budete tvořit sady.

Název hry se odvíjí od její mechaniky – budete před sebe vykládat sady karet, které ale mohou ukořistit vaši soupeři. Ve svém tahu vždy vyložíte několik karet se stejnou hodnotou a pak zjišťujete, jestli má některý z protihráčů před sebou stejný počet karet s nižší hodnotou. Tehdy mu je můžete vzít, nebo ho přinutíte je odhodit a dobrat si místo nich nové.

Vaším cílem je jednak zahrát co nejvíce karet z ruky a jednak si jich co nejvíc udržet před sebou, protože na konci hry dostáváte body za karty na stole a ztrácíte body za karty v ruce (celá pravidla najdete na kartě hry).

Kořist obsahuje i několik variant pro zkušenější hráče a přestože je hra určená i pro dva hráče, počítejte s tím, že v takovém případě budete hrát podle upravených pravidel.

Nejnovější články