Série válečných strategií Axis & Allies se vrací v nových edicích
Novinka zdroj: Renegade Game Studios

Série válečných strategií Axis & Allies se vrací v nových edicích

17. 2. 2023 12:39 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Axis & Allies je už letitá válečná deskovka, která v novém tisíciletí dostala mnoho pokračování, jež hráče zavedla do různých lokací a na rozličná bojiště, většinou druhé světové války. Každopádně ze hry se stala v podstatě klasika a rozsáhlá série, která se letos opět vrátí. Renegade Game Studios má totiž se značkou docela velké plány.

Během srpna tohoto roku se svého opětovného vydání skrze limitovanou edici dočká Axis & Allies: WWI 1914 – Second Edition. Tato verze v sobě bude skrývat dodatečné figurky pěchoty, 30 dalších žetonů a předchozí úpravy pro pravidla, aby byl zajištěn co možná nejlepší zážitek. Tentokrát se tedy podíváte do první světové války, kde se ujmete velení britských, francouzských, sovětských, německých či tureckých jednotek.

Axis & Allies 1914 zdroj: Renegade Game Studios Axis & Allies 1942 zdroj: Renegade Game Studios  

Nicméně nejen tento titul dostane dodatečnou péči. Svých nových a lehce zmodernizovaných verzí se také dočkají další čtyři hry ze série. Jmenovitě se jedná o Axis & Allies: 1940 Europe – Second Edition, Axis & Allies: 1940 Pacific – Second Edition, Axis & Allies: 1942 – Second Edition a Axis & Allies: 1941 – Second Edition. Tyto nové verze vyjdou v květnu. Výlet do roku 1941 vás vyjde na necelých 900 korun, bojování v roce 1942 zase na zhruba 1 700 korun a všechny zbylé hry budou stát 2 220 korun.

Axis & Allies 1941 zdroj: Renegade Game Studios Axis & Allies 1940 - Europe zdroj: Renegade Game Studios

Ovšem nejen těmito staronovými projekty je série živa. Společnost totiž v budoucnu vydá úplně nový další díl. A o jeho podobě můžete rozhodnout i vy. Aktuálně totiž probíhá hlasování, ve kterém fanoušci vybírají zasazení. Na výběr je severní Afrika, východní fronta, bitva o Stalingrad a Operace Market Garden, tedy největší výsadková operace v dějinách z roku 1944. Svůj hlas můžete udělit zde. Je pravdou, že všechna zasazení působí lákavě, ale třeba tu Afriku bychom si rozhodně nechali líbit. Co vy?

Axis & Allies 1940 - Pacific zdroj: Renegade Game Studios

Nejnovější články