Rexhry vydávají rozšíření pro Válku o prsten a chystají další Břink!
Novinka zdroj: Dire Wolf

Rexhry vydávají rozšíření pro Válku o prsten a chystají další Břink!

5. 9. 2023 11:44 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Válka o prsten je vynikající deskovkou, která už ve svém základu obsahuje vše naprosto potřebné k odehrání desítek vzrušujících partií. Nic v ní prostě nechybí, ale to její tvůrce nezastavilo a chrlí jedno rozšíření za druhým.

Dvě z nich nyní vycházejí v české verzi od vydavatelství Rexhry. Jmenovitě jde o expanze Páni Středozemě a Válečníci Středozemě. První jmenovaná je menší a obsahuje figurky pro některé z postav, které jsou v základní hře zastoupené jen kartami. Tímto způsobem může na plánu ožít například Elrond, Balrog či Galadriel a jsou tu i nové kostky pro elfy a přisluhovače zla.

Válečníci jsou v o něco větší krabici a oživují nejrůznější stvoření od entů přes orly až po pavouky. Opět je zastupují figurky a nová, speciální pravidla. Zároveň hru ozvláštní kostky frakcí a nové karty událostí.

Vydavatelství kromě toho přináší dobrou zprávu pro fanoušky série Břink!, která to na českém trhu měla pořádně nahnuté. Kvůli zdražení na straně vlastníků práv už firmě nedávalo české vydání smysl. Zároveň se vesmírnému Břinku prý moc nedařilo a na jeho rozšíření si tak můžete nechat zajít chuť.

Ale teď k těm dobrým zprávám. Co se vlastně změnilo? Jednoduše to, že Clank! Catacombs je podle Rexher tak dobrou hrou, že si i přes vyšší cenu zaslouží české vydání. Ve své podstatě jde prostě o další Břink!, tedy stavíte si svůj balíček, jehož karty vám umožňují hýbat se po herním plánu, kupovat si nové karty a bojovat, přičemž svými činy můžete udělat hluk a přivolat na sebe pohromu.

Hlavní novinkou Katakomb je modulární herní plán. Tentokrát všichni hráči začínají na společné destičce, ale jakmile se rozprchnou, začnou k ní přikládat další a další destičky podzemí a tvořit tak unikátní společnou mapu plnou pokladů, s nimiž se opět musíte vrátit na výchozí dílek. Vydavatel zatím neprozradil, kdy se hry dočkáme.

Nejnovější články