Karetní budování labyrintů ve Stonespine Architects od tvůrce Kartografů je na Kickstarteru
Novinka zdroj: Thunderwork Games

Karetní budování labyrintů ve Stonespine Architects od tvůrce Kartografů je na Kickstarteru

19. 7. 2023 11:05 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Jordy Adan o svých návrhářských kvalitách neochvějně přesvědčil už několikrát, ať už jde o jeho prodejní hit Kartografové nebo povedený spin-off Zombicide: Do zbraně. Proto není divu, že jeho novinka Stonespine Architects, kterou vytváří spolu s vydavatelstvím Thunderworks Games, vybrala již víc než dvojnásobek požadované částky na Kickstarteru.

Jak už jste mohli zjistit při odhalení, sólista či skupina minotaurů se pustí do tvorby labyrintů/dungeonů. Každý hráč se bude držet svého unikátního plánu a plnit bonusové bodovací podmínky. Samotnou „kobku“ budujete nadraftovanými kartami, snažíte se efektivně propojovat jednotlivé místnosti a v mezičase za nastřádané zlaťáky vylepšujete prostory různými nástrahami, monstry, poklady a tajnými průchody.

Architekt, který tímto způsobem vytvoří nejnebezpečnější labyrint a získá největší počet bodů, se stane vítězem. Kompletní pravidla najdete na kartě hry a partii si vyzkoušejte v Tabletopii nebo Tabletop Simulatoru. Tvůrce požadoval zhruba 850 tisíc korun a v době psaní článku mu hráči přispěli již 2 miliony. Výše vybrané částky ale nemá žádný reálný dopad pro samotné podporovatele, jelikož v kampani nejsou bonusové cíle.

Stonespine Architects zdroj: Thunderwork Games

V podstatě to znamená, že pokud se Stonespine Architects rozhodnete v kampani podpořit, získáte oproti nákupu v běžném obchodu hlavně výhodu snížené ceny a budete mezi prvními, kdo se do hry pustí. Jedna krabice vyjde na 780 korun a kromě herních komponent v ní naleznete rovnou i plastový insert. Součástí této úrovně je také malé rozšíření o 7 kartách: Tři z nich jsou svatyně, které vám umožní dodatečnou manipulaci s kartami místností, zatímco zbylé čtyři jsou fontánky, jež slouží k přesunu žetonu trhu.

Pokud doma máte schované hry Kartografové a/nebo Kartografové: Hrdinové, mohla by vás zajímat i úroveň za 850 korun. Její součástí je totiž dodatečné promo čtyř tematických karet, které půjde využít právě v obou zmíněných titulech. Zajímavým bonusem je také roztomilý plyšák, který sám o sobě stojí 430 korun, ale taktéž je součástí dražších úrovní za 1 200.

Dobrou zprávou je, že ani doprava není nikterak drahá. Pohybuje se od 150 do 260 korun. Jenom teda i zde je potřeba zaplatit otravný VAT. Plánovaná dodávka zásilek je mířená na duben 2024. Do obchodů hra dorazí brzy poté.

Nejnovější články