Dorazil druhoválečný Tankový duel a čistě sólová Comanchería

23. 12. 2022 10:25 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Předvánoční shon dokáže být docela nekompromisní a nepříjemný, avšak pokud ho člověk přežije, může se dočkat vytoužené odměny, ať už je jakákoli. Ovšem odměny občas přichází i dříve, když se společnost Fox in the Box rozhodla potěšit všechny příznivce komplexnějších titulů. Konečně se jim totiž podařilo naskladnit dvě očekávané hry.

Tou první je solitérní záležitost Comanchería s podtitulem Vzestup a pád říše Komančů, která hráče přenese do doby, kdy tráva na prériích byla nedotčená od kol karavanů, bizoni se těšili klidu a Komančové vládli jižním pláním Severní Ameriky. Převtělíte se tak do náčelníka indiánského kmene a budete muset dělat náročná, klíčová rozhodnutí, abyste dovedli svůj lid k vytvoření kultury, ale zároveň jste odolali nátlaku otravných koloniálů, ale také konkurenčním kmenům.

Jedná se o hru, u které můžete strávit opravdu spoustu času, přičemž mechanicky navazuje na starší Navajo Wars a stojí za ní stejný autor Joel Toppen. Klíčovou ingrediencí k úspěchu bude dobrá taktika, zatímco na pozadí se budou dít různé historické události, jako je založení Texaské republiky či vypuknutí americké občanské války. Jestli vás tento zážitek zajímá podrobněji, můžete si prostudovat pravidla na kartě hry.

Jestli vás však prérie příliš nelákají a spíše byste si chtěli užít pořádnou mašinérii druhé světové války, v tom případě lze sáhnout po hře Tankový duel: Nepřítel na dostřel. Tento karetní zážitek pro 1 až 8 hráčů vám umožní prožít tankové bitvy z východní fronty. Můžete tak usednout do několika ikonických strojů, jako je třeba německý Panzerjäger Tiger (P) neboli Ferdinand, případně sovětský T-34/85, v jejichž útrobách zažijete dynamické bitvy.

Aby následně tato dynamika zároveň úspěšně přenášela zmatek a naléhavost, kterou posádky takových tanků zažívaly i ve skutečnosti, tak střety fungují na systému jednoduchých akcí. V nich hráči budou využívat bitevní karty k různým úkonům, jako je manévrování či palba. Vítězem se stane hráč, který nasbírá největší množství vítězných bodů, a to skrze plnění úkolů, ale i likvidací nepřátelských tanků a jejich posádek.

Pokud si chcete hry nadělit ještě pod stromeček, vaší jedinou možností je rychle teď nasednout do auta a ještě dneska si je osobně vyzvednout v sídle společnosti v Děčíně. V jiném případě si na obě hry ještě musíte pár dní počkat, kdy rozesílání by mělo začít mezi svátky, pravděpodobně 28. prosince. Comanchería stojí 1 500 korun, zatímco Tankový duel vás vyjde na 1 800 Kč.

Nejnovější články