Prozkoumávání hlubin v Ocean Slayers: The Bermuda Chronicles by mohlo probíhat i v češtině
Novinka zdroj: Wandr Games

Prozkoumávání hlubin v Ocean Slayers: The Bermuda Chronicles by mohlo probíhat i v češtině

4. 3. 2024 15:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

I když crowdfunding v dnešní době často slouží spíše jako alternativní předobjednávková platforma pro velká vydavatelství, stále se na něm vyskytuje mnoho projektů, které by bez něj pravděpodobně nikdy nevznikly. Mladí ambiciózní tvůrci se zde snaží svou práci přetavit v hotový produkt a dostat ho mezi nejvíce lidí. Přesně to je příklad kompetitivního Ocean Slayers: The Bermuda Chronicles od mladičkého belgického studia Wandr Games založeného Louisem Vangroenweghem.

Ten na své prvotině pracuje už mnoho let, ale konečně došel do bodu, který se blíží konci. Poslední překážkou ke splnění jeho cílů a snu je, aby vybral dostatečné množství finančních prostředků na Gamefoundu. Jeho vyhlížený cíl v částce něco málo přes 2,5 milionu korun je sice stále ještě vzdálený (prozatím vybral pětinu), avšak díky nabízenému obsahu by nemusel být nereálný. A Čechy by navíc mohlo zajímat, že když se povede vybrat 3,8 milionů, dočkají se hry v rodném jazyce.

Pokud se tak stane, dostane se k nim dle slov tvůrců dynamický kompetitivní projekt pro 2 až 6 hráčů, jenž je vtáhne do srdce bájné oceánské říše. Zde se skrývá mnoho pokladů, ale také plejáda prastarých příšer, jež číhají na svou příležitost se nasytit. To vše za doprovodu slušného množství plastových miniatur a bohaté porce herních mechanismů, díky nimž se jedno sezení natáhne bez potíží i na dvě hodiny.

Mezi hlavní pilíře herního obsahu patří průzkum nebezpečných bermudských vod a ostrovů skrývajících mnohá tajemství. Jakmile je odkryjete, můžete zřídit kolonie, získávat zdroje a rozšiřovat svůj vliv, abyste se stali nejznámějším kapitánem široko daleko. K tomu ovšem potřebujete pořádnou flotilu, kterou sestavíte z různých lodí, a potom se s ní pustíte do velkolepých bitev. A to nejen s ostatními hráči, ale také s legendami moří, kam patří samotný Kraken. Pokud však budete mít dost válčení, klidně s ostatními můžete uzavřít dočasná spojenectví. Leč pamatujete – vítězem se může stát pouze jeden. Pokud tedy zrovna nehrajete jeden z alternativních herních režimů, kde se utkají týmy dvou nebo tří lidí.

zdroj: Wandr Games

Jak už bývá tradicí, ten asi nejlepší možný obrázek o herním zážitku vám nabídne digitální verze v Tabletop Simulatoru nebo pravidla, která si můžete přečíst na kartě hry. Následně už je na vás, jestli Ocean Slayers: The Bermuda Chronicles podpoříte. Ale pokud chcete pomoci mladému celku a současně byste něco podobného chtěli na stole, neměli byste dlouho vyčkávat. Nejen kvůli zmíněné možnosti češtiny, ale i proto, že hra aktuálně opravdu vznikne jen v případě, že se jí povede vybrat nastavená částka. Navíc tvůrci zatím neplánují ani uvolnění do běžného prodeje.

Nejlevnější varianta stojí 2 150 korun a nabízí všechno, co potřebujete pro zápolení ve čtyřech a případně všechny dodatečné odemčené cíle. Za 3 270 si polepšíte o miniatury budov a monster, dřevěné žetony, větší krabici a plastový insert. A pokud chcete ke stolu usednout až v šesti, musíte si koupit nejdražší edici za 5 325 korun, kde kromě dodatečných komponent pro další hráče dostanete ještě kovové mince nebo třeba figurku Poseidona.

Ke všem zmíněným cenám ještě musíte přidat dopravu v hodnotě 380 až 650 korun, stejně jako celkovou částku povýšit o daň z přidané hodnoty. Jestliže Ocean Slayers: The Bermuda Chronicles dosáhne na požadovanou hranici, u dveří vám s ní pošťák zazvoní snad někdy v září příštího roku.

Nejnovější články