Hlubinný svět deskovky Abyss se u příležitosti oslav 10. výročí povážlivě rozšíří
Novinka zdroj: TTGames

Hlubinný svět deskovky Abyss se u příležitosti oslav 10. výročí povážlivě rozšíří

27. 2. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Desková hra se sbíráním sad zvaná Abyss se do našich luhů a hájů podívala teprve v minulém roce díky mladému vydavatelství TTGames. Jestli vám z nějakého důvodu toto dítě dvojice autorů Bruno Cathala a Charles Chevallier uteklo, jde o zdařilý ponor do hlubin temného světa plného až lovecraftovských mořských potvor, který nabízí přístupné a hezky provázané systémy s větším podílem náhody (více v recenzi). A vzhledem k tomu, že titul letos slaví své už 10. výročí, rozhodlo se studio Bombyx oznámit několik novinek.

Nadšenci do série jistě ví, že vydáním základní krabice před 10 lety to neskončilo. V průběhu let se na pulty obchodů podívala dvě větší rozšíření – Leviathan a Kraken. K tomu ještě vznikl jeden moc pěkný artbook, a především světlo světa spatřila další samostatná hra z tohoto světa – Spiknutí: Království hlubiny. V tomto případě šlo o čistou karetku, kde hráči stavěli obrácenou pyramidu a snažili se tak získat co nejvíce bodů. Tím však cesta ani zdaleka nekončí.

Ústřední duo ani samotné studio nepřestalo látku hrdě nosit ve svém srdci, proto aktuálně pracují na novém projektu. O jeho vytvoření se opět postará Bruno Cathala a Charles Chevallier, které doplní ještě Johannes Goupy. Jméno této nové hry ještě neznáme, ale půjde o čistou dvojkovku, v níž se soupeře pokusíte porazit s pomocí vlivu jednotlivých frakcí. S vydáním novinky se počítá v roce 2025, takže dodatečné informace dostaneme až v následujících měsících.

Už během letošního září dorazí jiná novinka – balíček Banished s 10 postavami pro původní Abyss. Naleznete v něm vyvrhele, kteří se po dlouhé době vrací z hlubin, aby získali zpět místa, která jim dávno byla vzata. Základní hru tak rozšíří novými schopnostmi a silou, jež se dá měřit pouze hněvem z délky jejich vyhnání.

Tomu všemu pak ještě bude v červnu předskakovat nová kniha od spisovatele Fabiena Clavela, vycházející pod hlavičkou nakladatelství Mnémos. Jak knihou budete listovat, objevíte nové a ještě temnější hlubiny místního království, jež skrývají zapomenutá tajemství i nová nebezpečí.

Jak to tedy vypadá, fanoušci světa se rozhodně mají na co těšit a dost pravděpodobně si asi ani nedovedli představit lepší způsob, jak 10. narozeniny oslavit.

Nejnovější články